28. Dönem Milletvekili Genel seçimine saylı günler kala Millet İttifakı 2 Partiyle seçime girme kararı almıştı. İttifak bileşenlerinden İyi Parti tek başına seçime gireceğini açıklarken, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti; CHP Listelerinden seçime girme kararı aldılar. Balıkesir’de de Cumhuriyet Halk Partisi 3. Sıra Adayı DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın oldu.

Listelerin teslim edilmesinin hemen ardından toplanan İl Başkanlar Kurulu Üyeleri, Vekil Genç İl Başkanı Mehmet Ergül ve Teşkilat Başkanı Soner Avcı liderliğinde bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı verdiler. Seçime her ne kadar CHP Listelerinden girilecek olsa da sahanın en çalışkan partisi olma konusunda kararlı olan Başkanlar kurulu üyeleri, Balıkesir özelinde seçim stratejisi ve programını masaya yatırdı.

 

Millet İttifakı olarak öncelikli hedeflerinin alınabilecek maksimum oy oranına ulaşıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçmek ve parlamentoya 400 vekil gönderebilmek olduğunun altını çizen kurul üyeleri, DEVA Partisi Teşkilatları ve ittifakın diğer partileriyle omuz omuza Balıkesir’i arşınlayarak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan zafere ulaşmanın ve en nihayetinde 15 Mayıs sabahı tertemiz bir sayfa açmanın idealinde olduklarını belirttiler.

 

Toplantı sonrası konuşan İl Başkan Vekili Mehmet Ergül şu ifadelere yer verdi:

 

‘’DEVA partisi olarak, Genel Başkanımız Ali Babacan’ın altına imza attığı Millet ittifakı Ortak Mutabakat Metnindeki 2300 maddeyi uygulamak adına çıktığımız bu kutlu yolda inşallah 14 Mayıs günü mevcut iktidar sahiplerini müsait bir yerde indirecek Millet ittifakı İktidarında ülkemize rahat bir nefes aldıracağız. Bu bağlamda Milletvekili Adayımız Sayın Burak Dalgın’ın etrafında birleşerek Balıkesir’i karış karış dolaşacak, vatandaşlarımıza Cumhuriyetimizin 2. Yüzyıl hedeflerini ve iş başına geldiğimizde bu ülkeyi nasıl refaha kavuşturacağımızı anlatacağız.’’

 

‘’Seçmenlerimiz hiç merak etmesinler, bu iktidarın son kullanma tarihi dolmuştur. Artık yeni bir şeyler ortaya koymak gerekmektedir. Değişimi gerçekleştirerek, önce Balıkesir’imize sonra Türkiye’mize özlenen o güzel günleri yaşatmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. DEVA İl Teşkilatımız işinin başında, vekilinin yanındadır. Burak Dalgın Milletvekili olana kadar, Millet ittifakı İktidar olana kadar gece gündüz demeyeceğiz. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi çok daha güzel bir geleceği hak ediyor. Bize güvenin.’’ (DEVA Partisi)