Vali İsmail Ustaoğlu il genelinde faaliyet gösteren basın ve yayın organlarının temsilcisi basın mensupları ile bir araya geldi.

Balıkesir Öğretmen evinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, “Malumunuz Balıkesir ilimizde görevimize başlayalı bugün itibarıyla 55 gün oldu. Rabbim bu Kuva-yi Milliye şehrine hayırlı ve güzel hizmetler yapmayı nasip eyler” ifadeleriyle konuşmasına başladı. Vali Ustaoğlu, konuşmasının devamında, “Bugün burada Kuva-yi Milliye Şehri güzel Balıkesir’imiz için aynı amaçla bir arada bulunuyoruz. Ortak amacımız bu nadide şehrin güvenliği, huzuru ve gelişimi için çalışmaktır. Şunu özellikle ifade etmem gerekirse ilimizin refahı için bizden önce hizmet bayrağını taşıyan Sayın Valilerimiz, Emniyet Müdürlerimiz, Jandarma Komutanlarımız ve tüm il yöneticilerimize şehrimizde gerçekleştirdikleri önemli ve kalıcı çalışmalar ve hizmetleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile huzurunuzda ilimize emeği geçen her bir kamu görevlisine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bizler de ilimize yeni görevlendirilen Kamu Görevlileri olarak teslim aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşımaya ve Balıkesir’imize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ADANMIŞ OLARAK HİZMET ETMEK TEMEL GAYEM”

“Balıkesir Valisi olarak atandığım bu şehre adanmış olarak hizmet etmek temel gayem olacaktır” diyen Vali İsmal Ustaoğlu konuşmasının devamında, “İşte o günden bu güne hızla ilimiz ile ilçelerimizi, kurumlarımızı tanımaya çalışıyoruz. Açıkça ifade etmek isterim ki Balıkesir, çok güzel bir coğrafyada güzel insanların yaşadığı nadide bir ilimiz. Coğrafi özellikleri, bereketli toprakları, zengin yeraltı kaynakları, havası ve suyu belki hiçbir yerde bulunamayacak kadar güzel. Bölge bütün olarak Körfez ve Marmara bölgelerinin tüm güzelliklerini bir arada ve uyumla yaşatan bir şehrimiz olma hüviyetini üzerinde taşıyor” dedi.

“SUÇ İLE MÜCADELEDE BEŞ ÖNCELİĞİMİZ VAR”

Balıkesir’de işlenen suçlarda konusunda 5 önceliklerinin olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, “Suç ve suçlular ile mücadelede bizim beş önceliğimiz var. Terörle ve teröristle mücadele, Organize suç örgütleri, çete ve mafya türü suç grupları ile mücadele, Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı çağın en büyük illeti olan uyuşturucudan korumak için uyuşturucu ile mücadele, (Torbacılar, dağıtıcılar, baronlar) Düzensiz göç ile mücadele, Asayiş suçları ile mücadele, Trafik kazalarını azaltma trafik düzenini sağlama. Takdir edeceğiniz gibi terör olayları, ülkemizin maalesef 50 yıldır gündemini meşgul eden konuların başında geliyor. Bu alanda, yapılan çalışmaların kamuoyuna yansıması hem bizler hem sizler açısından büyük önem arz etmektedir. Burada ilimizdeki mevcut hassasiyetin aynı duyarlılıkla devam edeceğine inanıyorum. İkinci ana gündem olarak aracılığınızla açıkça ifade etmek isterim ki, organize suç örgütlerine, mafyatik yapılara, çetelere İlimizde asla taviz vermeyeceğiz. Suç gruplarının hiçbir vatandaşımızı rahatsız etmesine fırsat tanımayacağız. İnsanımızın alın terini, çalışmasını kene gibi emeğine yapışarak sömürmeye çalışan bu gruplar takibimizde olacak ve onlara nefes aldırmayacağız” şeklinde ifadelere yer verdi.

2 AYDA UYUŞTURUCUYA AĞIR DARBE!

İl genelinde yaşanan uyuşturucu soruna kısa sürede büyük bir darbe vurduklarını söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu, “1,5 - 2 aydır göreve başlamamızdan bu yana bize aksettirilen en önemli şikayetlerden birisi de maalesef uyuşturucu ve uyarıcı maddeler konusudur. Narkotik suçlara yönelik çok şiddetli bir mücadele ortaya koyacağız. Zannediyorum iki aylık sürede bu konudaki gayretimiz ve yoğunlaşmamız dikkatinizi çekmiştir. Hızla projeli çalışmalara ağırlık verdik ve önemli yakalamalar gerçekleştirdik. Yakalamalarımızda şüphelilerin önemli bir kısmı tutuklandı, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Merkezde, Bandırma’da, Edremit’te ve Ayvalık’ta Narkotik birimlerimizde çalışan personel sayısını iki katından fazla artırdık. Vatandaşımızı rahatlatacağız. Bizlere güvenin. Sizlerden de bu konuda açıkça destek bekliyor ve topyekûn mücadelede birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi.

Kıymetli Basın Mensupları,

İlimizin özellikle yaz döneminde en önemli suçlarından biri de düzensiz göçmen konusudur. Düzensiz göçmenlerin ilimize geliş ve geçişini sağlayan organizatörler çalışmalarımızda önceliği oluşturmaktadır. Umut yolcusu gariban insanlar üzerinden kazanç temin eden organizatörlere göz açtırmayacağız.

Özellikle son iki ayda yakalanan düzensiz göçmen sayısı (2339)‘dur. Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından (95) organizatör yakalanmış ve bunlardan (50)’si tutuklanmıştır. İlimizin bu konu ve suç türü ile anılmasını arzu etmiyoruz. Üzerinde hassasiyetle duracağız.

Kıymetli Basın Mensupları,

Yine ilimizde gözlemlediğimiz ve vatandaşımızın şikayetine konu olan bir diğer önemli husus da mevcut trafik durumumuzdur. İlimizde trafiğe tescilli araç sayısı 600 bine yakın. Yollarımızın durumu hepinizin malumudur. Bu hususta denetleme, nezaret etme, araçlı ve yaya personel görevlendirmemiz ve sinyalizasyon sistemlerinin dışında ilgili kurumlarımızla birlikte önümüzdeki dönemde ihtiyaç durumuna göre bir takım düzenlemeler yapmamız gündeme gelecektir.

Bu hususu, siz değerli basın mensupları, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, ilgili kamu kurumu paydaşlarımızla görüşüp gündemimizde tutacağız.

OKUL ÇEVRELERİNDE ÖNLEMLER ARTTIRILDI!

Okullarda ve çevrelerinde yaşanacak suçları en aza indirmek için Emniyet birimlerinin okul çevrelerindeki sayılarını ve devriye sayılarında artış yaptıklarını söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; “İlimizde asayiş suçlarına yönelik çalışmalara son derece önem veriyoruz. Bu konuda suç türleri ve suçlu profilini analiz ederek hem yoğunlaşma mahallerini hem de türlerini değerlendiriyoruz. Genel olarak ilimiz asayiş suçları açısından ülke ortalamasının aşağısında olumlu bir noktada bulunmaktadır. Ancak bunu yeterli kabul etmeyip suç sayısını her geçen gün daha aşağı seviyelere düşürmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili geçtiğimiz haftalarda tüm kurumlarımızın ve ilçelerimizin katılımı ile 9 aylık verilerin değerlendirildiği 2 yıllık mukayeseli genel bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdik. Olumlu sonuçlar almaya başladığımızı ve bunu artırarak devam ettireceğimizi vurgulamak isterim. Malumunuz okullarımız açıldı. Üniversitelerimiz açıldı. Okullarımızın risk değerlendirmesini yaparak her bir okulumuzu polislerimizle irtibatlandırdık. Okul çevresinde yavrularımızı rahatsız edecek hiç bir şeye asla müsaade etmeyeceğiz. Güvenlik birimlerimiz, son 5 yıllık, yıllık ve 4 aylık suç analizlerini yaparak, suçun nedenleri, suçun işlendiği yer ve zaman, suçlu profilleri ile mağdur profillerini incelemiş bulunuyor. Böylece kamu kuruluşları, basın mensupları, STK’lar ve vatandaşlarımızın desteği ile suçların azaltılması ve önlenmesini sağlayacak tedbirleri geliştireceğiz. Suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam edecektir.”

 

(Rabia Şevval Çakmak)