“HAVRAN OVASI 2.KISIM TARIMSAL SULAMA PROJE LANSMANI” VE “HAVRAN İLÇESİ YATIRIMLARI TOPLU AÇILIŞ” TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü; "Havran Ovası 2. Kısım Tarımsal Sulama" projesinin lansmanı ve Havran İlçesine yapılan altyapı çalışmalarının açılışları, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Kaymakamı Enver Özderin, DSİ 25. Balıkesir Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Daire Başkanları, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımları ile gerçekleşti.

Havran İlçesinde 25.000 kişi ve 2.100 m3/gün kapasiteli Havran İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 45 bin metre kanalizasyon şebeke hattı, 167 bin metre içmesuyu şebeke hattı, 2.100 m3’lük içmesuyu deposu, 2.200 metre ve 27 lt/sn Sondaj Çalışması 19 km Sıcak Asfalt, 30 km Sathi Kaplama ve 35 bin m2 Parke Bordür İmalatı, 20.300 m2 Millet Bahçesi Yapımı ve Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi ve Terzizade Konağı Restorasyonu tamamlanarak açılış töreni yapıldı.

Ayrıca DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından proje çalışmaları tamamlanan "Havran Ovası 2. Kısım Tarımsal Sulama" projesi işine ait malzeme alımı ve yapım işlerinin Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü işbirliği ile yaptırılmasına ilişkin imzalanan protokol ile sulama tesisinin yapımı için BASKİ Genel Müdürlüğü’ne 60 milyon TL hibe desteği sağlanmıştır. Sağlanan hibe desteği ile 10 km boru alımı gerçekleştirilen "Havran Ovası 2. Kısım Tarımsal Sulama" projesi inşaatı işi kapsamında; Havran İlçesine ait 2.665 ha, Edremit İlçesine ait 202 ha olmak üzere toplam 2.867 ha YAS (yeraltı sulama) sulama alanında, cazibeli sulama imkanı olacak. Bu yatırım ile birlikte 3.037 ha alana hizmet eden ‘’Havran Barajı Sulama Tesisi’’ 5.904 ha alan sulama kapasitesine ulaşacak. (BASKİ)