Balıkesir’in her bir köşesine özenle ve akılcı hizmet ulaştırabilmek amacıyla Büyükşehir birimlerinden tek tek brifing alıp talimatlarını vermesinin ardından 20 ilçe belediye başkanıyla ayrı ayrı toplantılar düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ilk toplantısını Ayvalık Belediyesi ile yaptı. Ayvalık’ın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Akın, ilgili birimlere çözüme ilişkin talimatlarını verdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 20 ilçenin her birinin sorunlarına çözüm üretmek, hayat kalitesini artırmak ve insanına konfor sağlamak amacıyla kolları sıvadı. Başkan Ahmet Akın, görevi devralmasının hemen ardından gerçekleştirdiği daire başkanlıklarıyla gece geç saatlere kadar süren toplantıların ardından tüm ilçelerin belediye başkanları ile ayrı ayrı toplantılar başlattı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Naki Çetin, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve daire başkanlarının da hazır bulunduğu toplantılar, yaklaşan yaz sezonunu nedeniyle öncelikle sahil bölgelerinde yer alan ilçelerle yapılıyor. Ayvalık Belediyesi ile başlayan toplantıda; Belediye Başkanı Mesut Ergin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a taleplerini ileterek ilçesindeki sorunları aktardı.

AKILCI ÇÖZÜMLER ÜRETİLECEK

Balıkesir’in en güzel ilçelerinden biri olan Ayvalık’ın rahat bir yaz sezonu geçirmesi için çalışmaların hemen başlatılacağını söyleyen Başkan Ahmet Akın “Ayvalık bizim göz bebeğimiz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Ayvalık’ın; altyapısından üstyapısına kadar A’dan Z’ye tüm sorunlarını akılcı şekilde çözeceğiz. İnsanının konforunu ve refahını artıracak yatırımlarımızı yapacağız. Ayvalık’ın; turizm ve gastronomi potansiyellerini en iyi şekilde ortaya koyacağız” diye konuştu.

(Büyükşehir Belediyesi)