Balıkesir Üniversitesi, Erasmus+ programı kapsamında kabul edilmiş iki ayrı uluslararası projeyle Avrupa düzeyindeki akademik iş birliklerini güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu projelerden biri olan ve Necatibey Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği programı akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Saraç ve Dr. Öğr. Üyesi Serhat Güzel koordinatörlüğünde yürütülen “EcoLingua Curriculum: Digitally Enhanced Pedagogy for Integrating Environmental Issues into Language Teaching (EcoLingua)” projesiyle; sürdürülebilirlik ve çevre temalarının yabancı dil eğitimine entegre edilmesi, dijital araçlar ve yenilikçi pedagojik yaklaşımlarla desteklenen öğretim tasarımlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Dr. Öğr. Üyesi Serhat Güzel, proje ortağı kurumlarla gerçekleştirilen uluslararası çalışmalar doğrultusunda İspanya’nın Burgos kentinde düzenlenen ulusötesi proje toplantısına Balıkesir Üniversitesi adına katıldı. Toplantıda; yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi, takip eden dönem iş paketlerinin planlanması, görev dağılımlarının netleştirilmesi ve ortak üretim süreçlerinin koordinasyonu konularında kapsamlı görüşmeler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen faaliyet hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Serhat Güzel, “Üç gün süren toplantıda proje hedefleri doğrultusunda bugüne kadar elde edilen ilerleme ele alınırken; geliştirilmekte olan eğitim içerikleri, dijital uygulamalar ve öğretmenlere yönelik destek materyallerine ilişkin tasarım süreçleri değerlendirildi. Ayrıca ortak kurumlar arasında iş birliğini güçlendirecek yeni adımlar belirlenerek sürdürülebilir bir çalışma takvimi oluşturuldu. Balıkesir Üniversitesinin koordinatörlüğünde ilerleyen EcoLingua projesi, Üniversitemizin uluslararası proje yönetimi kapasitesini ve akademik uzmanlığını Avrupa düzeyinde görünür kılarken; Erasmus+ kapsamında yürütülen ikinci projemiz olan “CyberFootprint Solutions: Strategies for a Lighter Digital Impact” projesi ile birlikte, üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna ve eğitimde yenilikçi uygulamaların yaygınlaşmasına önemli katkı sunmaktadır” şeklinde konuştu.

(Balıkesir Üniversitesi)