Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlarda yeni anne babalara ve adaylarına Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi gerçekleştiriyor.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda Karesi İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr.Leman Yurtoğlu, ÇEKÜS Birimi Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezinde (ÜSBEM) anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ölümlerin önlenmesi ve nitelikli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla Balıkesir’deki sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi-beceri kazandırılması hedeflenen üreme sağlığı ve cinsel sağlık hizmet içi eğitimleri düzenleniyor.
Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi kapsamında; “Üreme Sağlığına Giriş”, “Aile Planlaması Danışmanlığı”, “Güvenli Annelik”, “Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Hizmetleri” ve “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar” konu başlıklı 5 modülden oluşan eğitimler 6 aylık dönemler halinde planlanmakta ve ÜSBEM eğitimcileri tarafından interaktif eğitim teknikleri kullanılarak yapılmakta.
2023 yılında 5 ayrı grup olarak düzenlenen toplam 41 aile hekimi ve 48 aile sağlığı çalışanının sertifika almaya hak kazandığı eğitimler 22.12.2023 tarihinde sona ermiş olup hizmet içi eğitimlere 2024 yılında da devam edilecek.
(Ebru Erdem)

Yorum yapın