Başkan Yücel Yılmaz’ın, Burhaniye’ye açacağı BALBUCKS’ın seçime kadar açılmaması için alanın önüne engel olarak kamyon çektiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, beton atma makinesinin geçmesini engelliyor. Deveciler’e seslenen Başkan Yılmaz “Bir de Burhaniye’ye Büyükşehir Belediyesi ne masraf yapmış, yaptıysa ben istifa ederim demiş. Tabii seçime kalmış 3 gün, sonra zaten bırakacaksın, böyle bahane aramana gerek yok” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz beraberinde Cumhur İttifakı Burhaniye Belediye Başkan Adayı Mustafa Aysel ile birlikte Burhaniye’ye açacakları BALBUCKS’ın yerinde incelemede bulundu. Başkan Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin BALBUCKS açacağı yerin önüne Burhaniye Belediyesi kamyonetini bilinçli olarak yerleştirerek çekmeyen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e seslendi. Gençlerin en çok istediği hizmetlerden biri olan BALBUCKS’ın; seçimden önce açılmasını engellemek isteyen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, beton atma makinesinin geçmesine engel olarak ilçesine yapılacak Büyükşehir Belediyesi yatırımının önüne geçmeye çalışıyor.

“ALİ KEMAL BEYE YAKIŞTIRAMADIK”

BALBUCKS’ı açmak için hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Ama şu kamyon, BALBUCKS’ın seçimden önce buraya açılıp, gençlerin uğrak yeri olmasın diye hususi konmuş bir araç. Burhaniye Belediye Başkanımız sağ olsun Burhaniye’ye hizmet gelmesini resmen kamyonunu koyarak buraya gelecek beton atma makinesini engelliyor. Süreç askıda kaldı. Bir de Burhaniye’ye Büyükşehir Belediyesi ne masraf yapmış, yaptıysa ben istifa ederim eğer söylediklerinin 10’da 1’ini yaptıysa demiş. Tabii seçime kalmış 3 gün, sonra zaten bırakacaksın, böyle bahane aramana gerek yok Ali Kemal Bey. İnsan kendi şehrine hâkim olmayınca yapılan yatırımları da görmüyor. Altyapıya ve her yere insana yatırım yapıyoruz. BALBUCKS’ın buraya açılmasını engellemek bu kadar ilçelerdeki gençler bu işi isterken gerçekten Ali Kemal Beye yakıştıramadık. Sadece bizim ona protokollerle yaptığı bütün festivallerde verdiğimiz destek onun bahsettiği rakamların üstüne çıkıyor.” dedi.

“EY ALİ KEMAL DEVECİLER!

BİZ, SİZİN GİBİ SATIP, SATIP YEMİYORUZ”

Bu yatırımların haricinde Balıkesir’de satılan arsalar hakkında muhalefetin yaptığı eleştirilere de Burhaniye özelinden yanıt veren Başkan Yücel Yılmaz “7 milyon 900 bin liraya sadece arsa eğitim merkezi için arazi almışım ben. Ey Ali Kemal Deveciler… Biz, sizin gibi satıp, satıp yemiyoruz. 2 milyon 600 bin liralık sadece tarla kamulaştırmışız. Yollar için de sadece 13 milyon 604 bin liralık yer kamulaştırmışız. Sadece Burhaniye’de 25 milyon liraya yakın yer kamulaştırmışız. Amortismanıyla güncel fiyatıyla hesaplansa bugün 100 milyona yakın. 668 milyon değerinde yatırım ve faaliyet çalışması yaptık.” dedi.

“SENİN BÜTÇENDEN DAHA FAZLA BİZ,

SADECE BURHANİYE’YE YATIRIM YAPMIŞIZ”

Sadece BASKİ yatırımı 155 milyon lira olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz “Ali Kemal Deveciler hava atıyorsun ya Burhaniye’yi ben yönetiyorum diye hiçbir şeyden haberin yok. Senin bütçenden daha fazla biz, sadece Burhaniye’ye yatırım yapmışız. Yatırımı tamamlanan ve devam eden devlet yatırımı da 815 milyon lira. İhale aşamasında olan devlet yatırımı da 2 milyar 221 milyon lira. Bunların hepsini de bizzat ben ve milletvekillerimiz, takip ediyor. Tabii siz, bu konuların nasıl olduğunu bilmediğiniz için sadece önünüzdeki işe baktığınız için. Biz, şehrimizin tamamını düşünüyor ve yatırım yapıyoruz, istifa etmene gerek yok, seçimi bekle.” diye konuştu.  

(Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)