Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti Altıeylül belediye başkan adayı Hakan Afşin ARICAN dün partilileri ile birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla kalabalık bir grup eşliğinde Gar önünden başlayarak Milli Kuvvetler, Anafartalar, Kızılay caddeleri üzerinden Bahçelievler Çarşamba pazarına kadar görkemli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam ise teravih namazını Çayırhisar’da kıldıktan sonra köylülerle sohbet eden ARICAN daha sonra ise Karatepe’deki esnaf ve kahvehaneleri gezdi. Buralarda yaptığı konuşmada mülteci sorununa dikkat çeken ARICAN;

“ Bu konu bizim çok canımızı sıkıyor ve hazmedemiyorum. Ülkesini savunmaktan aciz bu mülteciler, vatanlarını savunmak yerine kaçarak geldikleri buralarda keyif çatıyorlar. Bizim gençlerimiz işsizlikten evlerinden çıkamazken, bu kaçkınların, devletten aldıkları destekle şehrin seçkin kafelerinde nargile tüttürüp dumanını da bizim insanımızın yüzüne üflemelerini hazmedemiyorum. İnşaallah işbaşına geldiğimizde bu tiplere Altıeylül’ü dar edeceğim” dedi.

Karatepe’de yine hoş bir tesadüf gerçekleşti. Önceki gün Yakupköy mahallesinde karşılaştıkları YRP adayı Fatih İNCEBOY’la yine karşılaştılar. Mütevazi bir kampanya yapan İNCEBOY’la samimiyetle kucaklaşan ARICAN rakibine başarılar diledi. Bu sıcak tabloya şahitlik eden vatandaşlar; “ işte özlenen tablo, ülkeyi kutuplaştıran, toplumu geren siyasetçilere nazire yaparcasına kucaklaşan ve bir birine başarı temenni eden bu güzelliği çok özlemişiz. Nazar değmesin inşaallah” dediler.

(Hüseyin Tülek)