CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ SARI, ERİS VARYANTINA KARŞI ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı koronavirüsün Eris varyantı ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nı önlem almaya davet etti. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyaya yayılan koronavirüsün Eris varyantı ile ilgili herhangi bir kaygıya gerek olmadığı yönünde beyanatlarda bulunmuş. Görüyoruz ki Bakanın bu konuda herhangi bir tedbir almaksızın, herhangi bir test uygulaması yapmaksızın ve elinde hiçbir bilimsel veri olmaksızın her Türkiye’de bu vakaların tespit edilmediği yönünde beyanatlarda bulunuyor” dedi.

Dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün varyantları da insanları tehdit etmeyi sürdürüyor. Dünya Sağlık Örgütü, "Eris" olarak da adlandırılan EG.5'in, ‘daha bulaşıcı veya şiddetli olabileceği için diğerlerinden daha yakından izlenmesi’ gerektiğini açıklarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı’dan tepki geldi. CHP’li Serkan Sarı şunları söyledi:

“KAYGILARIMIZ VAR”

“Dünyada 51 ülkede tespit edilen bu vakalar, Amerika'da, Asya'da Avrupa'da ve birçok ülkede yayılmış olan bu salgının Türkiye’de tespit edilebilmesi için Bakanlığın yapmış olduğu bir uygulama veya test ne yazık ki yok! Bu yapılan açıklamanın bilimsel bir dayanağı var mı yok mu kaygılarımız var! Dünya Sağlık Örgütü salgın ile ilgili tedbirlerin kaldırılmaması ile ilgili uyarılarını ve çağrılarını her geçen gün daha da arttırıyor. Ülkemizde, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyu daha da ciddiye alarak hastanelerde testlerin yapılması ve bu testler sonucunda da salgının ülkemizdeki yayılımını tespit edilmesi gerekiyor. Bakanlığı bu konuda gerekli önlemleri alması konusunda çağrıda bulunuyoruz.”  (Haber Merkezi)