Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı.

Ustaoğlu: "Dünya Yaşlılar Günü, uzun ve zorlu mücadelelerle geçen bir ömrün olgunluk dönemini yaşamakta olan büyüklerimizin sağlık sorunlarına, sosyal hayata katılmalarına ve barınma imkânlarının gündeme getirilerek çözüme kavuşturulması amacıyla, her yıl 1 Ekim'de kutlanan özel bir gündür.

İleri yaşta olup, kendi kendine yetemeyen ve bakıma muhtaç durumda bulanan, bedensel ve ruhsal bakımdan sevgi ve ilgiye en çok ihtiyaç duydukları dönemde, büyüklerimize daima destek olmak, ihtiyaçlarını karşılayarak vefa borcumuzu ödemek, milletimizin sahip olduğu en önemli hasletleri arasında yer almaktadır.

Yaşlılarımız, tecrübeli ve saygı duyulan kişiler olarak aileyi bir arada tutan, geçmişten aldıkları manevi ve kültürel değerleri yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumu geleceğe hazırlayan, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören en değerli varlıklarımızdır. 

Yaşlılarımız kimseye muhtaç olmamayı ve kendi ayakları üzerinde durmayı çok önemsemektedir. Maddi ve manevi bakımdan huzur ve refah içinde yaşamak istemektedirler. Nesiller boyunca ailevi ve kültürel değerlerimizin getirdiği vefa ve sorumluluk bilinciyle, yaşlılarımızı öncelikle kendi imkânlarımız ölçüsünde yanımızda ağırlamak, onlara saygı göstermek başlıca görevimizdir. 

Dünya ülkelerinin genelinde olduğu gibi ülkemizde de günden güne artmakta olan yaşlı nüfus oranı, yaşlılara yönelik uygun sosyal hizmetler alanındaki çalışmaların önemini arttırmıştır. Kimsesiz ve yakını olmayan yaşlılarımız, devletimizin himayesinde bulunan huzurevleri ve yaşlı bakım evlerinde korunmaya alınmakta, sağlık sorunları ve bakımına yakın ilgi gösterilmekte, her türlü ihtiyaçları devletimizce karşılanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, edindikleri bilgi ve tecrübeleri ile hayat mücadelemizde bizlere rehberlik ederek güven veren büyüklerimizin Yaşlılar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum." (Ebru Erdem)