Koordinatörlüğünü Fethiye Birgül Karaoğlanın yaptığı Burhan Erdayı Ortaokulunun "Umut Sanat Gecesi" ne katılım ve ilgi çok büyüktü.

Koordinatörlüğünü Fethiye Birgül Karaoğlanın yaptığı Burhan Erdayı Ortaokulunun "Umut Sanat Gecesi" ne katılım ve ilgi çok büyüktü. Umut Sanat gecesine Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Altıeylül  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü 
Ahmet Hayat katıldı. 

Gecede okulun İngilizce öğretmenleri İnci Dilek Ergün ve Ezgi Konuk liderliğinde 4 yıldır bakanlık destekli yoğunlaştırılmış yabancı sil sınıflarından oluşan 5.-6. sınıflardan 67 öğrenci"Doğa Koruma temalı gösterileri ile kaybettiğimiz ünlü sanatçı Barış Mançonun tek İngilizce şarkısı olan"Nick the Chapper"ı seslendirdiler.

Yine okulun Müzik öğretmeni Işık Karaaslan liderliğinde 5.-6. sınıflardan oluşan 28 öğrenci Solo ve Koro performanslarıyla keman ve piyano eşliğinde göz doldurdular. "Okulumuzun yeteneklerini sergileme fırsatı bulduklarını söyleyen Işık Karaaslan kendisine ait söz ve bestesini yaptığı" BURHAN ERDAYI ORTAOKULU MARŞI'nı ilk defa izleyicilerle buluşturdu.

Gecenin sonuna doğru bu gecenin yapılmasında büyük emeği geçen drama öğretmeni Fethiye  Birgül Karaoğlan'ın yazıp-yönettiği konusunun umut olduğu antik tiyatro türü olan oyunu" DÖNGÜ" adlı oyuna ilgi çok büyüktü. Drama kulubünde 23 öğrenci drama ve tiyatro eğitimi alıyor.

İletişim-etkileşim, güven uyum, empati, beden dili, duygu eğitimi, mimik-jest, ses-artikülasyon, diyafram, drama teknikleri, tiyatro teknikleri, yaratıcı dans, pandomime, doğaçlama, rol oynama, rol yapma, bireysel ve grupsal doğaçlamalar ve pek çok konuda aldıkları eğitimle öğretmenleri Fethiye Birgül Karaoğlan'ın yazıp - yönettiği  oyunla BALIKESİR 'de ilk defa gerçekleştirilen Antik tiyatroyu izleyecilere izletme fırsatı buldular. Antik tiyatro, mitolojik hikayelerin işlendiği destansı hikayelerin  sahneye taşınmış türüdür.
5. ve 6. sınıflardan oluşan çocukların çok üstünde bir performansla  bir yetişkin oyununu "A" kalite farkıyla  sergilediler. Özel okul gecesinden hiç bir farkı olmadığını  belirten Altıeylül  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hayat ve Okul Müdürü Yakup İlhan gece sonunda plaket ve katılım belgelerini vererek ödül taktimleriyle geceyi sonlandırdılar. Seyirciler oyunun muhteşem ötesi olduğunu  ve başka sahnelerdede sahnelenmesi gerektiğini vurguladılar.