Balıkesir’in piknik alanı olan Değirmenboğazı mevkiinde iki genç öğlen saatlerinde ormanlık alanda dolaşırken yerde hareketsiz ve kanadı kırık bir şekilde yatan dünyanın en ender kuşlarından olan Puhu kuşu olarak bilinen kuşu buldu.

Özgür Üdemiş ve Berkant Maçmak, “Değirmenboğazı mevkiinde ormanlık alanda gezintiye çıkmıştık. Daha sonrasında yerde hareketsiz bir şekilde yatan kuşu gördük ve yanına yaklaştığımızda kanadından yaralı olduğunu anladık ve iyileştirmek için eve götürdük” dedi.

"KUŞU ÇOK SEVDİK İSMİNİ ŞEHMUZ KOYDUK"

Kuşun ismini Şehmuz koyan Özgür ve Berkant, “İnternetten yapmış olduğumuz araştırmada bu türün nadir bir tür olduğunu anladık. Kuşu çok sevdiğimizden ismini Şükrü koyduk. Puhu kuşunu daha sonrasında Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerini arayarak kuşu teslim ettik. Buradan Balıkesir Posta Gazetesi Ailesine de vermiş oldukları yardımlardan dolayı da teşekkür ederiz”dedi.

Milli Parklardan Bölge Müdürlüğünden gelen ekipler, “Ender bir tür olan Puhu kuşunu duyarlı arkadaşlardan teslim aldık. Öncesinde Puhu kuşunu bağlı bulunduğumuz veterinere götürüp tedavi ettireceğiz. Daha sonra da bulunmuş olduğu alana yani doğaya bırakacağız” diye konuştu.