Sayın vekiller sizin giremediğiniz pazara biz girdik. Tabi siz meclis lokantasında ucuz ucuz yemek yediğiniz için belki de Pazar fiyatlarını unutmuşsunuzdur diye size hatırlatalım dedik.

 

Hani derdik ya nerede eski ramazanlar? Evet ne Ramazan'ın ne de Pazarın tadı kaldı. Geçen seneye nazaran fiyatlar anormal derecede yükselmeye başladı. Kilometrelerce uzakta olan Ukrayna ve Rusya'nın savaş halinde olması yüzünden fiyatlar durdurulamıyor.Eskiden pazarda küfeciler vardı. Şimdilerde bırakın küfeyi pazar aramasını doldurmadan evine dönüyor vatandaş.

Bizi Avrupa ile kıyaslayanlar doğru söylüyor. Neden mi? Avrupa zaten alacağı ürünleri kilo ile değil tek teker alıyor. Domates 4, biber 3, soğan 8, limon 4 gibi… Biz bolluğa alıştığımız için kilo kilo evimize taşıyorduk. Önceden 5 kilo portakal alanlar şimdilerde 3 tane, domatesten 3 tane, elmadan 4 tane alır hale geldi. Doğru biz Avrupa’ya girmeden fiyatlardan dolayı Avrupalaştırıldık.

 

Vatandaşlar artık yetiremiyoruz diyor ve ekliyor, "Artık pazarın tadı kalmadı. Önceden manava pahalı derdik ve o yüzden pazarın yolunu tutardık. Şimdilerde ise pazarda manavlarla yarışır hale geldi. Bundan 5 ay önce Pazar arabasını 150 TL'ye doldururken, şimdi ise pazar arabasını dolduramaz olduk. Kışın çıkan karnıbahar 15 TL, pırasa 15 TL, marul 12 TL, tereyağ kg 120 TL, çeşidine göre yeşil zeytin kg 30-40 TL arası, köy peyniri kg 65 TL, beyaz peynir kg 50 TL, çilek kg 40 TL, 3 kg soğan 20 TL, elma kg 10 TL, ıspanak kg 8 TL, 2,5 kg patates 20 TL, 3 kg patates 30 TL, 1 kg patates 10 TL.

Bizim gidip pazarda görüp fiyat araştırma yaptığımız ürünler bunlardan ibaret. Eğer siz sayın vekiller bizim haricimizde bizim göremediklerimizi görürseniz bize yollayın biz tekrar haberleştirelim.

Artık vatandaş havaların ısınmasıyla domates peynir, karpuz peynir, yanında da simit isterse vay haline. Fiyatlar bu gidişatta yaza doğru inşallah düşer de bu hayal ettiklerimizi yapabilelim.