Sayıştay'da 11 başdenetçi ve 8 uzman denetçi 'FETÖ' gerekçesiyle ihraç edildi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Sayıştay'da 11 başdenetçi ile 8 uzman denetçi ‘FETÖ ile iltisak' gerekçesiyle meslekten çıkarıldı. 5 kişinin ihraca itirazı da reddedildi.
Sayıştay'ın 'FETÖ' iltisakı gerekçesiyle aldığı ihraç kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kararda yer alan bilgiye göre meslekten çıkarma kararları 375 sayılı Kanun hükmünde kararnamenin (KHK) geçici 35’inci maddesi gereğince alındı.

Karara göre uzman denetçiler Mehmet Kul, Muzaffer Sağlık, Yeliz Deniz, Abdullah Altıntaş, Hüseyin Doğan, Çağrı Halil Durmuş, Yücel Sağır ve Nazım Kenç ile başdenetçiler Serdar Atasoy, Cemil Toğrol, Yusuf Alemdar, Salih Dede, Mevlüt Tekeli, Nurdan Şahin, Sinan Çimen, Kaşif Demirel, Murat Turan, Suat Yılmaz ve İbrahim Özdemir meslekten çıkarıldı.

Kararda adı geçen kişilerin, HTS analizleri, tanık teşhisleri, hesap hareketleri, arkadaş ve sosyal çevrelerinin incelenmesi üzerine meslekten çıkarıldığı vurgulandı.

Yine Resmi Gazete'de yayımlanan diğer bir Sayıştay kararına göre de uzman denetçiler Kemal Taştekin ve Hasan Altındal, başdenetçiler Ali Ayyıldız, Muhammet Recai Beşçocuklu ile denetçi yardımcısı Fatih Önder'in 'FETÖ' gerekçesiyle haklarında verilen ihraç kararına yaptıkları itiraz da reddedildi.