İsmail E.'nin 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'tehdit', 'hakaret', '6284 sayılı kanuna muhalefet', 'basit yaralama' ile 'kasten yaralama' dahil 10 suç kaydının olduğu öğrenildi.

Edremit İlçesinde İsmail E. (56), tartıştığı 1 çocuk annesi Sevim Ö.'i (42) pompalı tüfekle öldürdükten sonra polisler gelince kendi başına da ateş ederek ağır yaralandı. İsmail E. ile Sevim Ö'nin, 6 yıldır gönül ilişkisi olduğu ileri sürüldü. E.'nin ayrıca Ö.'ye yönelik uzaklaştırma kararını ihlal ettiği, elektronik kelepçe takılması yönündeki sonucun beklendiği öğrenildi. 

Olay, saat 08.30 sıralarında, Edremit ilçesindeki Baraj Caddesi Vergi Dairesi karşısında meydana geldi. Evli ve 1 çocuk annesi Sevim Ö., tartıştığı evli ve 1 çocuk babası şoför İsmail E. tarafından pompalı tüfek ile öldürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaklaştıkları şüphelinin hedef gözeterek nişan aldığını görünce E.'yi sağ ayak bileğinden vurdu. İsmail E. ardından elindeki tüfekle başına kendi başına ateş etti. Hastaneye ağır yaralı kaldırılan İsmail E. tedaviye alındı. Olayın ardından polis ekiplerince soruşturma başlatılırken, İsmail E.'nin, Sevim Ö.'nin TIR şoförü eşinin arkadaşı olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen İsmail E.'nin eşinin, polislere, Sevim Ö. ile kocasının 6 yıldır gönül ilişkisi olduğunu söylediği belirtildi. 


UZAKLAŞTIRMAYI İHLAL ETMİŞ
Sevim Ö.'nin 29 Mayıs'taki müracaatıyla İsmail E. hakkında 'tehdit', 'hakaret', 'kasten yaralama' ile adli işlem yapıldığı ve 30 Mayıs-30 Haziran'da tedbir kararı verildiği ortaya çıktı. Yine Ö.'nin müracaatı üzerine 2- 8 Haziran'da Ertek hakkında 'uzaklaştırma ihlali'nden işlem yapıldığı öğrenildi. Edremit Aile Mahkemesi'nce 13 Haziran'da ihlale ilişkin İsmail E. hakkında zorlama hapsine yer olmadığı kararı verildiği belirtildi.


Öte yandan 1 Haziran'da Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Aile İçi Büro ekiplerinin, İsmail E.'ye elektronik kelepçe takılması yönünde aile mahkemesi ile gerekli yazışmayı yaptığı ve sonucun beklendiği öğrenildi. 


10 SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI
İsmail E.'nin 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'tehdit', 'hakaret', '6284 sayılı kanuna muhalefet', 'basit yaralama' ile 'kasten yaralama' dahil 10 suç kaydının olduğu öğrenildi.