Ba­lı­ke­sir mer­kez­li 16 şe­hir­de eş za­man­lı FETÖ ope­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­pı­lan ope­ras­yon­da 31 şüp­he­li ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ya­ka­la­na­rak adli mer­ci­le­re tes­lim edil­di.


Ba­lı­ke­sir Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı’nın ta­li­ma­tıy­la Ba­lı­ke­sir İl Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı’nca ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ne­ti­ce­sin­de FETÖ üyesi ol­du­ğu tes­pit edi­len 13’ü aktif gö­rev­de olan kamu gö­rev­li­si 7 öğ­ret­men, 2 dok­tor 1 ast­su­bay, 2 hem­şi­re, 1 mü­hen­dis olmak üzere 31 şüp­he­li ba­şa­rı­lı bir ope­ras­yon­la ya­ka­lan­dı.


Şüp­he­li­le­re yö­ne­lik Ba­lı­ke­sir mer­kez­li 16 ilde Adana, Adı­ya­man, An­ka­ra, Ba­lı­ke­sir, Ça­nak­ka­le İstan­bul, İzmir, Kas­ta­mo­nu, Kay­se­ri, Kı­rık­ka­le, Muğla, Muş, Sa­kar­ya, Sam­sun, Siirt ve Van’da 31 şüp­he­li­ye yö­ne­lik eş za­man­lı ope­ras­yon ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­pı­lan ope­ras­yon­da 31 şahıs ad­li­ye­ye sevk edil­di.


Ya­pı­lan açık­la­ma­da, “Önü­müz­de­ki dö­nem­de de tüm terör ör­güt­le­ri­ne yö­ne­lik ope­ras­yon­la­rı­mız azim ve ka­rar­lı­lık­la sür­dü­rü­le­cek­tir”