Balıkesir Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sürdürdüğü okul ve kurum ziyaretlerine Marmara ilçesinde devam etti.

Marmara programında; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Özen ve Mustafa Uras, İlçe Millî Eğitim Müdürü Celal Kaya ile İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız, Onur Aydın ve Mehmet Özdemir eşliğinde okul ziyaretleri gerçekleştiren Ali Tatlı; ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Saraylar Güner Yavuz Anaokulu, Recep Ahmet Mercan İlk ve Ortaokulu, Topağaç İlkokulu, Saraylar İlkokulu, Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesi, Saraylar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Saraylar İmam Hatip Ortaokulu ile Marmara Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Ali Tatlı; Marmara adasındaki tüm eğitim yuvalarında gönülleri kazandı. Okullarda incelemelerde bulunan ve sınıfları gezerek öğrencilerle ders etkinliklerine katılan Müdür, öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya geldi. Samimi bir sohbet havasında geçen buluşmalarda, yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olması temennisinde bulunarak eğitim öğretime dair istek, görüş ve önerileri öğretmenlerden dinledi.

Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesinde okulun bölümlerini gezen Tatlı,  taşımalı eğitim kapsamında okul yemekhanesinde yemek yiyen öğrencilere eşlik ederek onlarla sohbet etti.

İl Müdürü Ali Tatlı'nın bir sonraki durağı, Marmara Halk Eğitim Merkezi oldu. Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Müdür, kurs faaliyetleri ve yapılan çalışmalarla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Yücel'den bilgi aldı. 

Topağaç İlkokulu ve Saraylar İlkokulunda İl Müdürü okul bahçesinde minikler heyecanla karşıladı. Öğretmen ve öğrencilerle samimi ve sıcak bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette yeni eğitim öğretim yılına dair beklentiler görüşüldü. Her kademeden okulların ziyaret edildiği program dahilinde; Güner Yavuz Anaokulunda miniklerin oyun etkinliklerine katılan Müdür, oyunun çocuklara sağladığı kazanımların farkındalığıyla öğrencilerle oyun hamuru etkinliklerine katıldı. Bol gülümseme, bol etkinlik ve sohbetin olduğu okul ziyareti miniklerlerin Müdürü uğurlaması ile sona erdi. (Ebru Erdem)