Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun Misya Roket Takımı, 2023 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışmasını Türkiye 6.sı olarak tamamladı.

Yarışma hakkında bilgi veren Takım Kaptanı Sefa Bayezit, Teknofest 2023 Roket yarışmasına 1024 farklı takımın katılım gösterdiğini belirterek, takımın ilk senesinde  rapor aşamalarını Türkiye 3.sü olarak tamamlayıp adını finale yazdırdığını dile getirdi. Bayezit; “Aksaray’da gerçekleşen Roket yarışması finallerinde takımların atış yapabilmesi için montajı tamamlayıp beş yeşil etiket alması gerekiyor. İlk günde montaj yapan takımımız 9 saat içinde beş yeşil etiket alarak atış yapmaya hak kazandı. Yarışmanın ikinci gününde atış yapan takımımız, 2.600 metre yüksekliğe çıkıp içindeki aviyonik sistemleri sayesinde paraşütlerini açarak yere güvenli bir şekilde iniş yapıp operasyon konseptini başarılı bir şekilde tamamladı. Biz Balıkesir Üniversitesinin ilk roketini yapmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Yarışma için Cemal Çağlar Tokköz, Kerem Sefa Kayadelen, Mustafa Bahtiyar, Mücahit Korkmaz, Seyfettin Narman, Azat Çiçek, Berat Sarıkaya ve Emircan Turan’dan oluşan ekibimiz ile beraber 18 ay çalıştık, çok emek verdik, mücadele etik ve sonunda başardık” dedi.

Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ayhan İstanbullu ise yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu süreçte gece gündüz çalıştılar. Başarılarının sırrı, buna inandılar, üniversitemize ve Balıkesir’deki kurumlara inandılar. Bizi her zaman destekleyen başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yücel Oğurlu olmak üzere, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Sayın Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Sayın Prof. Dr. Fatih Satıl’a, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Zafer Aslan ve yardımcılarına, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, ayrıca bizden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Misya Roket Takımı Sponsorları Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’a,  BALOSB Başkanı Sayın Mesut Eray’a, 6. Ana Bakım Merkez Komutanlığına, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sayın Mürsel Sabancı’ya, INCAA Derneği Başkanı Sayın Hüsamettin Oğuz’a, Kuvayi Technologies kurucusu Sayın Doç. Dr. Seyit Ahmet Sis’e ve bize inananlara teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)