Faruk Özlü’nün girişimleri ile başlatılan Gez-Gör Düzce organizasyonu her gün farklı gruplar ile şehir gezilerini aralıksız sürdürürken Güney Rotası’nın son misafirleri Otizmli bireyler ve aileleri oldu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile başlatılan Gez-Gör Düzce organizasyonu her gün farklı gruplar ile şehir gezilerini aralıksız sürdürürken Güney Rotası’nın son misafirleri Otizmli bireyler ve aileleri oldu.
Düzce Belediyesi bünyesinde Başkan Dr. Faruk Özlü’nün turizm yatırımları arasında en çok önem atfettiği Gez-Gör Düzce organizasyonu günlük şehir turlarını aralıksız sürdürüyor. Kurum kaynakları ile yenilenerek geziye özel hale getirilen otobüs ile yapılan geziler iki farklı rotada her gün vatandaşların başvuru sırasına göre yapılmaya devam ederken son misafirler Otizmli bireyler ile aileleri oldu. Hava şartlarının uygun olduğu sürece devam eden turlarda konuklar şehrin güneyinde doğal güzellikleri gezdi.
Düzce Belediyesi Gez-Gör Otobüsü Güney Rotası gezisine katılan her yaştan Otizmli bireyler ve aileleri eğlenceli bir gün geçirirken aileler verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirmeyi ihmal etmedi. Aydınpınar ve Güzeldere’de çocukları ile eğlenceli saatler geçiren anneler, belediyenin gezi hizmeti dolayısıyla daha önce gitmedikleri noktaları böyle bir imkanla ziyaret etmekten memnun olduklarını belirterek 'bu gezi planını organize eden tüm arkadaşlara ve başkanımıza içtenlikle çok teşekkür ediyorum. Bu gezi bizi çok mutlu etti, Allah razı olsun, büyük sevaplar kazandı. Benim ve çocuğumun böyle bir geziye ihtiyacı vardı. Çok mutluyum' dedi.

Herkes faydalanacak
Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ücretsiz olarak düzenlenen gezilere katılım için vatandaşlardan başvurular alınırken gezi planlarının belli takvim dahilinde ve hava şartlarının uygunluğuna bağlı olarak düzenli şekilde süreceği belirtildi. Süreç hakkında verilen bilgide şunlar aktarıldı: 'Vatandaşlarımızın başvuru sırasında verdikleri iletişim bilgilerine istinaden tarafımızdan aranarak gezi tarihi hakkında bilgilendiriliyor ve teyit alınması halinde gezi grubu oluşturularak her gün belli rota üzerinde şehir turu yapılıyor.'