Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönergesi'ne uygun olarak hazırlanan "DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı" İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir genelinde 174 kurs merkezinde başarıyla uygulandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinesinde 16 Eylül Cumartesi günü il genelinde bulunan Destekleme ve Yetiştirme Kursu Merkezleri'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen; 8, 11 ve 12.sınıflara yönelik olarak uygulanan hazır bulunuşluk sınavına ilimiz genelinde 3983 öğrencimiz katıldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen yönergeler doğrultusunda titizlikle gerçekleştirilen sınav; 2506 8. sınıf, 584 11. sınıf, 839 12. sınıf ve 54 mezun öğrenci olmak üzere 3983 öğrenciye uygulandı.

Hazır bulunuşluk sınavı, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına başlarken eğitim sürecine ne kadar hazır olduklarını belirlemek amacını taşıyor. Eğitimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturarak sene başında var olan eksikleri fark etmek ve eğitim sürecini sağlam temeller üzerine oturtarak öğrencilerin başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini hedefliyor. 

Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na yönelik konu ve kazanımlara hazırlık durumlarını ölçmek için olan sınavın; öğrenci sonuç karneleri İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanıyor. Konu ve kazanımları içeren sonuç karneleri okulların bilgisine sunulacak olup bu sonuçlar üzerinden öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar değerlendirilerek planlamalar yapılacak.(Rabia Şevval Çakmak)