AK Parti Muğla il binasına yapılan taşlı saldırı sonrası AK Parti Muğla İl Başkanı Akça olay ile ilgili açıklama yaparken, 'Parti olarak olayın takipçisiyiz' dedi.

AK Parti Muğla il binasına yapılan taşlı saldırı sonrası AK Parti Muğla İl Başkanı Akça olay ile ilgili açıklama yaparken, 'Parti olarak olayın takipçisiyiz' dedi.

Olay Muğla’nın Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı Zihni Derin Caddesi’nde üzerindeki AK Parti Muğla İl Başkanlığı binasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 21.40 sıralarında henüz kimliği tespit edilmeyen bir kişi tarafından il binasına taşlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası bina koruma noktasında bekleyen polis memuru tarafından ekiplere bilgi verilmesi üzerine şüpheli şahıs yakalanarak emniyete götürüldü.

Olay sonrasında açıklama yapan Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, 'Bugün saat 21.40 sularında il başkanlığımıza taşlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Olay sonrası emniyet birimlerimiz gerekli çalışmayı yaparak bir şüpheliyi gözaltına almış bulunmaktadır. Muğlamız yıllardan bu yana demokrasiyi özümsemiş, farklı fikirlere saygı duyan bir kentimiz olup seçim dönemlerinde dahi gerek farklı siyasi görüşlere, gerek farklı siyasi partilerle birlikte bu yarışı geçirmiş ve bu konuda başarıyla sınav vermiş bir ilimizdir. Bu çerçevede bu yapılan saldırıyı öncelikle demokrasimize yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Muğlamıza yakışmamıştır bu anlamda ve bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Parti olarak da olayın takipçisiyiz. Şikayetçiyiz ve davacıyız. Olayın takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz. Şu anda bir kişinin gözaltında olduğu bilgisi var ama tabii ki bu ifadelerden sonra netleşecek. Kamera kayıtlarını aldılar, neticelenmesi lazım' dedi.