Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine bağlı olarak Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Şehzadeler Sağlık Kampüsünde, 2 Ekim itibariyle hizmete açıldı.

Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine bağlı olarak Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Şehzadeler Sağlık Kampüsünde, 2 Ekim itibariyle hizmete açıldı. Açılış töreni Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca ve hizmet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılan merkezde, sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan algı, dikkat, hafıza gibi zihinsel özelliklerinin, tepki hızı, göz, el-ayak koordinasyonu gibi psiko-motor yetenek ve becerilerinin ve risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol gibi tutum, davranış, kişilik özelliklerinin ölçülmesi ile sürücülük açısından uygunluğu ve yeterliliğine yönelik değerlendirmeler yapılacak.
Psiko-teknik test simülatörünün tanıtıldığı ve test edildiği açılışta, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, 'Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine bağlı merkezimizde, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen ticari araç sürücüleri ve ehliyetine belirli sebeplerle el konulmuş sürücülere zorunlu psikoteknik test yapılarak belgelendirilmektedir. Manisa’da kamuda tek olan bu merkezden; psikoteknik test raporu ve zorunlu olan psikiyatri hekim muayene raporunun alınabilecektir. Bu vesile ile ilgili rapor işlerini tek kurumdan tamamlama imkanının oluştuğunu halkımıza duyuruyoruz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun' diyerek, Destek ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanları ile Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz ve yönetimine bu merkezin açılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.