Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi ortaklığında düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Ayvalık Belediyesi Paşa Limanı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gala ve ardından Amfitiyatro’daki açılış töreniyle başladı.

19 Eylül akşamı sona erecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali, dün akşam düzenlenen açılış töreniyle beş gün sürecek sinema maratonunu başlattı. Açılış töreni öncesi Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen kokteylde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu yıl ikincisi gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivalimiz’in de bir kültür sanat şöleni olarak Türkiye’deki önemli festivaller arasında yerini aldığını görüyoruz. Böylesi önemli ve uluslararası bir festivalle ülkemizin sinema kültürüne, akademik çalışmalara ve festival takvimine yaptığımız katkıdan dolayı hakikaten mutluyuz, yarınlar için her zamankinden daha fazla umutluyuz. Bu vesileyle Ayvalık’ın sinema tarihine, 1924 yılında Kurtuluş Savaşı’ndan dönen 3 Ayvalıklı arkadaşın kurduğu ilk filmi gösteren Azim Sineması’na, Eski Gümrük bölgesindeki Sinemalar Caddesi’ne, Ferah, Şehir, Kulüp, Yalı Sinemaları’na, Gezici Açık hava sinemalarına ve bu kentte sinemaya katkı sunmuş tüm emekçilere ve sanatseverlere saygı ve hürmetlerimi sunuyorum,” dedi.

Konuşmasının sonunda Ayvalık Belediyesi Kültür Yayınlarının 3. Kitabı olan ve raflarda yeni yer alan Bir Kent Bir Fotoğraf Sanatçısı, Ayvalık’a Önder Aksoy İle Yeniden Bakmak kitabını Azize Tan’a hediye eden Başkan Ergin; “Sinema ve fotoğraf arasında başka sanat dallarında olmadığı kadar yoğun ve zengin bir ilişki var olduğunu düşünüyorum. Ayvalık’ın en değerli fotoğraf sanatçılarından Önder Aksoy’u ölümsüzleştirdiğimiz O’nun gözüyle Ayvalık’a yeniden baktığımız ve hiçbir yerde olmayan içindeki her bir karenin ayrı bir hikayesi olan Kültür Yayınlarımızın 3. Kitabını da Azize Hanım’a hediye ediyorum, eserlerimizin sinemaya, sanata ilham olmasını diliyorum” dedi.

Festival direktörü Azize Tan açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ikincisinde sizleri Amfitiyatro’yu doldurmuş olarak görmekten çok mutluyuz. Festivali Seyir Derneği düzenleniyor ama tek başımıza yapmıyoruz. Çok değerli destekler var bu festivalde. Bize bu festivali gerçekleştirmemiz için destek olan başta Ayvalık Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kişilere yürekten teşekkür ediyorum; ne zaman başımız sıkışsa yanımızda oldukları, umut verdikleri ve daha iyisini yapmak için bizi cesaretlendirdikleri için,” diyerek tüm destekçilere ve Ayvalıklılara ayrı ayrı teşekkür etti. (Ayvalık Belediyesi)