Denizli’de hafta sonu düzenlenecek Denizli Yağlı Güreşlerinde 500 pehlivan er meydanına çıkacak.

Denizli’de hafta sonu düzenlenecek Denizli Yağlı Güreşlerinde 500 pehlivan er meydanına çıkacak. Başkan Osman Zolan ve Başkan Avni Örki bu heyecanı hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşları ücretsiz dev organizasyona davet etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Pamukkale Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Denizli Yağlı Güreşleri 24 Eylül 2023 Pazar günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde (Albayrak Meydanı altı) başlayacak. Muhteşem bir organizasyona imza atacak Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesinin düzenlediği ata sporu yağlı pehlivan güreşleri saat 10.00’da başlayıp gün boyu sürecek. Bu yıl gerçekleştirilen 662. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde altın kemer kazanan başpehlivan Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Mustafa Taş gibi altın kemerli başpehlivanlar başta olmak üzere 500 pehlivan Denizli er meydanına çıkacak. Denizli Yağlı Güreşlerine katılım ücretsiz olacak.

Başkan Zolan ve Başkan Örki’den davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ata sporu yağlı pehlivan güreşleri heyecanını hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşları ücretsiz dev organizasyona davet etti. 24 Eylül 2023 Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde düzenleyecekleri Denizli Yağlı Güreşlerinde çok iddialı karşılaşmalar izleyeceklerini ifade eden Başkan Zolan, 'Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu değerlerimizi tanıtmak için düzenlediğimiz Denizli Yağlı Güreşlerinde ülkemizin en ünlü pehlivanları mücadele edecek. Ben tüm hemşehrilerimi, güreşseverleri ve çevre illerimizden vatandaşlarımızı gün boyu sürecek müsabakaları izlemeye davet ediyorum' dedi.