Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde yaptığı konuşmada, kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduklarını ve kadın kooperatiflerini her zaman desteklediklerini kaydederek, 'Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkat çekiyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde yaptığı konuşmada, kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduklarını ve kadın kooperatiflerini her zaman desteklediklerini kaydederek, 'Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkat çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınların emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor' dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu yıl kapılarını 5’nci defa açan ve Afyonkarahisar Belediyesi ile valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne katıldı. Motor sporları alanında yapılan festival kortej yürüyüşü, stantların gezilmesi ve lezzet ateşinin yakılması ile başladı. Festivalin açılışında konuşan Bakan Göktaş, Afyon’un haşhaşıyla, sucuğuyla, lokumuyla bin bir güzelliği olduğuna dikkat çekti. Afyon’un, 2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak tescillendiğini dile getiren Bakan Göktaş, 'Böylelikle Afyon 41 tescilli ürünüyle, milli kültürümüzün tanıtılmasında çok çok önemli bir rol oynuyor. Sizlerin bu başarısı, Anadolu kültürünün etki alanının genişlemesine önemli bir katkı sunmuştur. Afyon özellikle kadınları da pek çok şekilde üretkenliğe teşvik etmektedir. Bakanlık olarak biz de kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduk' dedi.

'Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkat'
Kadın kooperatiflerini desteklediklerini ve Türkiye’nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ettiklerini dile getiren Bakan Göktaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:
'Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkat çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor. Unutulmaz lezzetlerimizi dünyaya taşıyan, Afyon yemeklerini ve güzelliklerini dünyaya taşıyan bu güzel festivalin bereketli ve aslında daha sık bir şekilde yapılmasını, dünyanın farklı şehirlerinde de yapılması gerektiğine inanıyorum.'

'Sadece yemek turizminde değil tarih turizminde de iddialıyız'
Törende konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise kentte dünya çapında yapılan festival ve yarışmaların çok fazla olduğunu kaydederek, 'Bu festivali biz 2-3 günlük bir program olarak görmüyoruz çünkü kadınların bu etkinlikteki emeği ve katkıları çok fazla' dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de festivalin kentin tanıtımı noktasındaki önemine dikkat çekerek, 'Afyon’un yöresel lezzetleri ve tarihi dokusunu ön plana çıkararak turizmde hak ettiği yerlere gelmesi için gayret sarf ettik. Anıtlar Kurulu (Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu) tarafından tescilli 600’ün üzerinde konağımız var. Sadece yemek turizminde değil tarih turizminde de iddialıyız' dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile festival başladı.