19 Eylül Gaziler Günü Edremit’te Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Gaziler Günü töreni Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene; CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, gaziler, daire müdürleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Gazisi Ali Çakır yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Tören programı dahilinde son olarak; İlçede ikamet eden Gazilere ve ailelerine Edremit Askeri Gazinoda ikramda bulunuldu.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, "Başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için hiç düşünmeden canını siper eden tüm kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu toprakları "vatan" kılan tüm kahramanlarımıza minnettarız" dedi. (Rabia Şevval Çakmak)