“Bak Gör Çek 2” Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı Heyecanı Sürüyor.

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ile Balıkesir Kent Konseyinin ortaklaşa düzenlendiği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen Bak Gör Çek 2 Balıkesir’de Arkeoloji: Mekanlar ve Hikayeler Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı kapsamında alanında uzman akademisyenler ve profesyoneller tarafından verilen seminerler ve eğitimler tamamlanarak çekim aşamasına geçildi.

Bak Gör Çek 2 projesine katılan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Temmuz ayı içerisinde; Prof. Dr. Nilüfer Baturayoğlu Yöney’den “Mimarlık ve Arkeoloji”, Öğr. Gör. Mehmet Mengü’den “Mitolojinin İzinde Sanat Tarihi”, Görüntü Yönetmeni Şükrü Özçelik’den “Temel Çekim Teknikleri I” ve “Temel Çekim Teknikleri II”, Yapımcı ve Yönetmen Tunahan İlbars’dan  “Belgesel Film Yapımı”, Yapımcı ve Yönetmen Ersen Çıra’dan “Belgesel Sinema”, Prof. Dr. Serdar Yılmaz’dan “Senaryodan Görüntüye Film Tasarımı” ve Antandros Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’dan da “Antandros Kazıları” başlıklı eğitimleri aldı. Öğrenciler Ağustos ayında da Arkeolog ve Adramyttion Araştırmaları Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Özgen’den “Adramytteion Araştırmaları Platformu: Körfez Sahası’nda Güncel Arkeolojik Çalışmalar ve Koruma Mücadelesi”, Arş. Gör. Sercan Ceylan’dan “Kurmacanın Grameri”, Yönetmen Nazım Güveloğlu’dan “Devasa Yapboz: Oioandalı Diogenes’in Epikurosçu Yazıtı Filmi Üzerine Deneyim Aktarımı”, Doç. Dr. Öznur Işır’dan “İnsanlığın Ortak Hikayesi: Monomit”, Daskyleion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren’den Balıkesir’in Çok Kültürlü Valilik Merkezi: Daskyleion” ve Doç. Dr. Harun M. Töle’den de “Hareketli Görüntü ve Ses İlişkisi” başlıklı eğitimleri alarak 2 aylık süreci tamamladı.

Eğitim süreci sonunda çekecekleri kısa filmler üzerine proje geliştiren öğrencilerin proje ara değerlendirmesini ise Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta, Prof. Dr. Serdar Yılmaz, Prof. Dr. Yusuf Yıldız, Doç. Dr. Duygu Sabancılar Iştın ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Altıner gerçekleştirdi.

Bandırma Arkeoloji Müzesi, Kyzikos, Antandros, Adramytteion ve Daskyleion antik kentlerine teknik gezilerin de gerçekleştirildiği projede, yarışma heyecanı film çekimleri ile devam edecek. (Rabia Şevval Çakmak)