Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her yıl geleneksel olarak Kıbrıs Karadeniz Kültür Derneği’nin Girne’de düzenlediği Yayla Festivali’ne katıldı.

Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her yıl geleneksel olarak Kıbrıs Karadeniz Kültür Derneği’nin Girne’de düzenlediği Yayla Festivali’ne katıldı.
Bu yıl 28.’si düzenlenen festivale Karadeniz kökenli KKTC vatandaşları yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar festivalde yöresel folklor gösterilerinin yanında horon teperek Kıbrıs’ın yerel lezzetlerini de tattı. Başkan Genç de katılımcılar birlikte halk oyunlarına eşlik etti. Festivalde ayrıca tahta arabası yarışları düzenlendi.
Burada kısa konuşma yapan Başkan Genç, festivale katılmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek 'Bu programı tertip eden paydaşı olmaktan da büyük bir gurur duyduğumuz kıymetli derneğimize, derneğimiz başkanı Murat Civelek’e ve emek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Burada sizlerle birlikte bulunmanın, ilelebet bir Türk toprağında bulunmanın da mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Sizlere Türkiye’mizden, Karadeniz’den hemşehrilerimizin selâmlarını getirdik. İlelebet bir Türk toprağı olarak kalacak olan ve artık uluslararası arenada da Kuzey Kıbrıs Türk Devleti olarak hayatını sürdürecek olan güzel topraklarımızdayız. Bu mutluluğu hep birlikte, her yıl yaşıyoruz. Bugün 28.’sini tertip edildiği şekliyle yaşarken bu güzel topraklar için, bu toprakların bağımsız Türk yurdu olarak kalması için bu topraklar uğruna mücadele eden 1960’larda, 1964’lerde, 1983’lerde mücadele eden ve ebediyete irtihal eden güzide insanları başta Fazıl Küçük olmak üzere, merhum Rauf Denktaş’ı rahmetle, minnetle anıyoruz. O zamanki mücadelede şehadete eren bütün şehitlerimizi, bir Trabzonlu olan ilk Türk hava şehidimiz Cengiz Topel’imizi ve bütün şehitlerimizi de rahmetle, minnetle anıyoruz. Ve yine 1974 harekâtının liderleri, mimarları merhum Bülent Ecevit ve merhum Necmettin Erbakan’ı da rahmetle anıyorum.'
Bu tür etkinliklerin bir kültür programından öte milli birlik ve beraberliğe çok önemli katkı sunduğuna dikkati çeken Genç, 'Festival nedeniyle bir aradayız. Burada birlikte olmaya, bir arada olmaya, eğlenmeye geliyoruz. Az önce birlikte horon tepmemiz, aynı zamanda birlikte mücadeleye katkı sağladığımızın nişanesidir. O nedenle bu tür kültürel faaliyetler bizim için çok çok kıymetli. Yani Türkiye’den herhangi bir kurumumuzun, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarımızın KKTC’ye gelişi ve bu kültürel çalışmalarda yer alması sadece bir kültür programından öte, milli birlik ve beraberliğimize, bekâmıza çok önemli bir katkıdır ve ilelebet bu topraklarda mevcudiyetimize yönelik bir mesajdır, uluslararası arenaya da bir mesajdır. O nedenle bu programlar aynı zamanda bu mesajlara katkı sağladığı için de kıymetlidir. Ben bu vesilelerle Lefkoşe büyükelçimize, belediye başkanımıza, bakanımıza katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah nice 28 yıllara diyorum' diye konuştu.
Festivale Türkiye’nin Lefkoşe Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ile çok sayıda Kıbrıslı Türk katıldı.