BAÜN Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun İnsansız Hava Aracı Konulu Erasmus Projesine AB Desteği.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu koordinatörlüğünde hazırlanan, “İnsansız Hava Aracı Bakım ve Onarımı İçin Elektromekanik Teknisyenlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirmesi” adlı proje Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun bulunarak, 250.000 Euro hibe almaya hak kazandı.

2023 yılı ilk dönem Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim İşbirliği kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyenlerinden Prof. Dr. Abdullah Soykan ile Doç. Dr. Seyhun Durmuş’un destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar, Mellis Eğitim Teknolojileri, Romanya Traian Vuia Askeri Okulu ve Polonya Środa Wielkopolska Mesleki Eğitim Kompleksi’nin ortaklığında hazırlanan proje, desteklenmeye hak kazanan 10 proje arasında yer aldı.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun koordinatörlüğünde yürütülecek proje ile İnsansız Hava Araçları (UAV) teknolojisinin bakım ve onarımında elektromekanik teknisyenlerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Sektördeki teknik eleman ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan proje ile konuyla ilgili uluslararası standartlarda eğitim vermek adına da önemli bir adım atılmış olacak. (Haber Merkezi)