DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen “Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları”na katıldı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekilleri Ekrem Gökay Yüksel ve Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve üst düzey protokolün katılım gösterdiği etkinlikte Dalgın, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Milletimizin çimentosunu karan büyük fikir ve hareket önderi Ahi Evran Hazretlerini saygı ve rahmetle anıyorum” sözleriyle başlayan Burak Dalgın, Onun yedi asır önce kurduğu teşkilatlanma; esnaf-sanayi-ticaret odası, sosyal güvenlik kurumu, kredi kefalet kooperatifi, meslek okulu ve kalite standartları enstitüsü gibi kuruluşların bugün yaptığı görevleri üstlenmişti” ifadeleriyle Ahiliğin geçmişte kalan bir konu değil, bugünümüze ilham veren bir felsefe olduğuna dikkat çekti.

Dalgın konuşmasının devamında Ahiliğin iş ahlakı, işini düzgün yapmak, meslek eğitimi ve birlikte iş yapma kültürü ilkelerine değinerek, bu kültürün günümüzde de iş dünyasında başarılı olmanın anahtarı olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasının sonunda esnaf, tüccar ve sanayicilere seslenen Dalgın, İş dünyasından gelen bir arkadaşınız olarak esnaf, tüccar ve sanayicimizin dertlerini çok iyi biliyorum. Hem ekonomik hem de toplumsal hayatımızın ayakta kalabilmesi için sizlerin dik durmanıza çok ihtiyacımız var. Elimizden gelen her şekilde, her zaman, Ahi Evran’ın varislerinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. (Rabia Şevval Çakmak)