Burhaniye Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi, güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için pazar yerlerindeki denetimlerini yoğunlaştırdı.

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında ilçe genelinde pazar yerlerinde denetlemelerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri, vatandaşların huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmesi için çalışırken, fiyatlar konusunda vatandaşın mağdur edilmemesi için denetimlerine devam ediyor. Pazar yerlerinin ve tezgâhların düzeni, genel temizlik, sergi işgaliyeleri, tartı aletlerinin doğruluğu,  sebze ve meyvelerin aynı zaman da tekstil ürünlerinin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetleyerek, fiyat etiket kontrolü gerçekleştiriliyor.
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanuna ilişkin bilgiler veren ekipler, fiyat etiketlerini tüketicilerin görebileceği yerlerde bulunmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak esnafa uyarılarda bulunurken, tekrarı halinde cezai işlem gerçekleştiriyor.
Pazaryerinde düzeni sağlamak, kalite standartlarını yakalamak, tartı ve etiketlerin güvenirliğini denetlemek için yoğun mesai harcayan Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan denetimlerin belirli periyotlarla kurulan ilçe genelindeki tüm pazaryerlerinde ve daha sonrasında marketler ve fırınlarda da devam edeceği belirtildi. (Necdet Pekmezci)