Şehre Vefa Meclisi, Sıtkı Sahil’e veda konseri düzenledi.

1982 yılından bu yana Balıkesir’in kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunan ve kurmuş olduğu korolar ile yüzlerce korist ve solist yetiştiren hocaların hocası Stıkı Sahil’e, Balıkesir’den ayrılıp, memleketi Erzurum’a yerleşmesinden dolayı Balıkesir Musiki Cemiyeti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi tarafından unutulmaz bir gece düzenlendi.

Üstadın bestelediği eserlerden oluşan konserde Balıkesir Musiki Cemiyeti, Şef Atik Sahil yönetiminde katılımcılara keyifli bir dinleti sundu. Türkiye’nin dört bir yanında Sahil’in bestelerini yaptığı eserlerin söz yazarları ve üstadın yetiştirdiği öğrenciler bu anlamlı gecede üstadı yalnız bırakmadı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ “Şehrimize 40 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmalar ile imza atmış, kıymetli hocamızı şehrimizden uğurlamanın burukluğu içerisindeyiz, kendisine bugüne kadar şehrimiz için yaptığı çalışmalar için teşekkür ederken; bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz. Bu gecenin düzenlenmesinde büyük destekleri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, Kent Konseyi Başkanımız Mürsel Sabancı’ya, Musiki Cemiyetinin kıymetli hocaları Nilgün Bulca ve Atik Sahil’e de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gecenin sonunda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ ve Musiki Cemiyeti’nin en önemli destekçilerinden iş insanı Levent Tellioğlu tarafından günün anlam önemine büyük Üstad Sıtkı Sahil’e hediyeler sunuldu. (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)