Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101 inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

Daha sonra Kuvâ-yi Millîye Meydanı'nda devam eden kutlamalar Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz vatandaşları selamlaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Eylül Balıkesir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili mesajı okundu.  

Kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarih Öğretmeni Füsun Genç'in 6 Eylül'ün Balıkesir için önemini anlatan konuşması ile devam etti. Daha sonra Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencisi Elif Eylül Soylu’nun 'Ben Balıkesir’im' ve Kadriye Kemal İlkokulu öğrencisi Yusuf Mert Afacan’ın ‘Bu Şehirde’ isimli şiirleri duygulu anlar yaşattı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından meydanı dolduranların coşkuya alkışla eşlik ettiği kutlamalar Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti. Balıkesir Diriliş Mehteran Takımının vatan aşkını coşturan gösterisinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu gerçekleştirdiği müzik dinletisine meydanı dolduran vatandaşlar alkışlarla eşlik etti. 

Kurtuluşun 101 inci yılında Kuvâ-yi Milliye ateşinin hiç sönmeyeceğini bir kez daha gösteren kutlama programının son bölümünde gerçekleşen Geçit Töreni, protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.  Vatandaşların bayraklar ve alkışlarla eşlik ettiği geçitte gaziler, izci ve sporcu öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet araçları ile askeri araçlar yer aldı. Ayrıca Kurtuluş Savaşının zor günlerinde düşmanı korkutarak kaçırdıkları rivayetiyle bilinen geleneksel Tülütabakların geçidi coşkuya farklı bir renk kattı. (Balıkesir Valiliği)