Muğla’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) başvuru yapan 8,11, 12.

Muğla’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) başvuru yapan 8,11, 12. sınıf ve mezun öğrencilerine yönelik DYK Hazırbulunuşluk Sınavı yapıldı.

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ARGE Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları Hazırbulunuşluk Sınavı, il genelindeki 227 kurs merkezinde, eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Öğrencilerde eksik kazanımların tespiti ve bu kazanımların giderilmesi amacıyla yapılan hazırbulunuşluk uygulamasına, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru yapan 8, 11, 12. sınıf ve mezun öğrenciler katıldı. Her öğrenci yalnızca seçtiği derslerin sınav sorularını cevaplandırırken 15 soruluk sınavlar için 30 dakika, 10 soruluk sınavlar için ise 20 dakika süre zaman verildi.

Sınav sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda, öğrencilerin eksik görülen konu ve kazanımları belirlenerek ilgili alan-zümre öğretmenler tarafından gerekli önlemler alınacak. Açılan kurslarda, öğrencilerin eksik kazanımlarını telafi etmeye yönelik çalışmalar yapılacak.

Kurslar 8, 11, 12 ve mezun öğrenciler için açılacaktır. 8, 11 ve 12. sınıflar için kurs merkezi okullarda mezun öğrencileri için ise Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılacaktır. Destekleme ve yetiştirme kursları çerçevesinde 8 ve 11’inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders; 12’nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek. Haftalık ders süresi 8 ve 11’inci sınıflar için en fazla 18 saat, 12’nci sınıf ve mezunlar için 24 saat olabilecek.