Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir’e atanan Vali İsmail Ustaoğlu ilk ziyaret ve incelemelerini Edremit İlçesindeki kapsamlı programıyla gerçekleştirdi.

Vatandaş Odaklı Hizmet 

İlçede gün boyu süren programına Edremit Kaymakamlığını ziyaret ile başlayan Ustaoğlu daha sonra kurum müdürleri ile yapılan toplantıda ilçede yürütülen iş ve işlemler ile ilgili bilgi aldı. Toplantıda kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve kaliteli yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Ustaoğlu, kurumlar arası koordinasyonun çalışmalarda verimliliği ve hızı arttırdığını değindi. Vali Ustaoğlu, “Vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en iyi şekilde, hızlı ve kaliteli sunabilmek için koordinasyon içerinde olmalıyız. Hizmetlerde gerekli özveriyi göstermek için çalışmalarımızda yüksek seviyede bir gayrete ve vatandaşa karşı güler yüzlü olma odaklı yönetim anlayışına özen göstermeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Balıkesir’in turizme açılan en önemli merkezlerinden birinin Edremit olduğunu sözlerine ekleyen Ustaoğlu, "Edremit yaz sezonunda turizme bağlı yoğunluğun yaşandığı bir ilçemiz. Bizim için en önemli husus bu bölgemizin huzuru, halkımızın ve misafirlerimizin güvenidir. Bu konuda emniyet ve asayiş birimci önceliğimizdir. " ifadelerini kullandı. 

Vali Ustaoğlu Yatırımların Takibinde 

Programına ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma komutanlığını ziyaretle devam eden Vali Ustaoğlu, Balıkesir’in turizm merkezlerinden olan ilçede huzur ve güveni temin eden personele çalışmalarında başarılar diledi. Vali İsmail Ustaoğlu incelemeleri kapsamında hükümet konağı inşaatı ve bahçe düzenlemesi ile Cumhuriyet Ortaokulu inşaatındaki çalışmaların durumu ile ilgili bilgi aldı. Ziyaretinde ilçede ilgiyle karşılanan Ustaoğlu, turizm şehrinin yanı sıra sanayi şehri olma yolunda bir çok gelişmenin yaşandığı Balıkesir’in, Edremit İlçesinde faaliyet gösteren Simtek Makine Takımları Sanayi Tesisine ziyarette bulundu. İlimizin istihdam ve ihracatına destek veren işletmeye üretime sağladıkları katkı dolayısıyla teşekkür etti. 

Vali Ustaoğlu programına Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan’a iade-i ziyaretle devam etti. 

İlk Mahalle Ziyareti İbrahimce'ye

İlçedeki yoğun programı kapsamında İbrahimce Mahallesini ziyaret eden Ustaoğlu vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. İlk mahalle ziyaretinde İbrahimce Mahallesi sakinleriyle samimi bir sohbet gerçekleştiren Ustaoğlu son olarak Kızılkeçili Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. (Balıkesir Valiliği)