Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) kampüslerinde üniversiteye yeni kayıt olan öğrenciler için eş zamanlı oryantasyon programları gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) kampüslerinde üniversiteye yeni kayıt olan öğrenciler için eş zamanlı oryantasyon programları gerçekleştirildi.
Devrek Kampüsünde faaliyet gösteren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Devrek Meslek Yüksekokulu ve Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği oryantasyon programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer açılış konuşmasını Farabi kampüsündeki oryantasyon programında gerçekleştirirken, Rektör Özölçer’in konuşması diğer kampüslerde olduğu gibi Devrek Kampüsünde de canlı olarak yayınlandı.
Sözlerine depremde hayatını kaybeden öğrencileri ve vatandaşları anarak başlayan Rektör Özölçer, dışa dönük, yenilikçi, tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan bir üniversite olan ZBEÜ’nün, 13 ayrı kampüste 15 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Yüksekokul, 3 Enstitü, 9 Meslek Yüksekokulu ve 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim-öğretim, AR-GE ve topluma hizmet üretme faaliyetlerini her geçen gün artırdığını vurguladı. ZBEÜ’yü daha iyi yerlere taşımak için yeni öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatı boyunca ellerinden gelen gayretin en iyisini sergileyeceğine yürekten inandığını ifade eden Rektör Özölçer, tüm öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim hayatı diledi.
Rektör Özölçer’in konuşmasının ardından, ZBEÜ’ye yeni katılan öğrencilere oryantasyon programı çerçevesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, bağımlılıkla mücadele, burs hizmetleri, öğrencilik, araştırma ve kütüphane hizmetleri, kariyer destek hizmetleri, sürekli eğitim hizmetleri, sağlık, kültür, spor hizmetleri, değişim programları ve engelsiz üniversite hizmetleri konularında uzmanların hazırladığı videolarla bilgi verildi. Oryantasyon programı sonrasında kampüs bahçesinde öğrencilere yemek ikramı verildi. Yemek ikramının ardından birim müdürleri ve akademik personel ile çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Çömlek, çini ve baston yapımı, hat sanatı, ebru gibi sanatsal faaliyetler hakkında bilgi alan öğrenciler, bu sanatsal faaliyetleri deneyimleme fırsatı buldular. Eş zamanlı olarak Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kick Boks gösterisi sahne alırken, öğrenciler, masa tenisi, dart, satranç, zeka oyunları, voleybol ve basketbol gibi çeşitli spor alanlarında birbirleriyle yarıştı.
Sanat ve spor etkinliklerinin ardından spor salonunda canlı müzik konseri gerçekleştirildi etkinlikler konserin bitimi ile son buldu.