BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Meslek Lisesi Koçluk Projesi Rol Model Toplantısı 05.10.2023 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yapıldı. Toplantıya BASİAD Yönetimi ile birlikte Balıkesir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Eyüp Fidan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Okul Yöneticileri, Meslek Lisesi Koçları, Meslek Lisesi Öğrencileri katıldı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesindeki proje kapsamında büyük önem sahip “4. Rol Model Toplantısı” 5 Ekim 2023 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yapıldı.

Rol Model toplantısında  KÜÇÜKSAN Başkanı Ahmet Sakbaş ve Eralp Sayakçı öğrencilere tecrübelerini aktararak gelecek planlaması ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Meslek Lisesi Koçları adına Çiğdem Çelik projenin genel değerlendirmesini yaparak öğrencileri proje sonrasında da destekleyebileceklerini söyledi.

Toplantının son bölümünde Balıkesir İklim Değişimi Kadın Takip Topluluğu üyesi Pınar Kutluata “İklim Değişimi” temalı sunumu ile katılımcıları iklim değişimi konusunda bilgilendirdi.

BASİAD Başkanı Ümit Baysal yaptığı açılış konuşmasında; deprem gerçeğine hazırlık çerçevesinde Proje okullarından ve Balıkesir’in köklü mesleki okullarından Mimar Sinan ve 100. Yılda depreme hazırlık çalışmaları dolayısı başlatılan yenileme çalışmasının bir an önce tamamlanarak fiziki yapılarına kavuşmaları ve meslek lisesi öğrencilerin eğitim hayatına meslek lisesi eğitimi için dizayn edilmiş okullarda devam etmeleri büyük önem taşıdığını söyleyerek; yetkililere okul binalarının tamamlanması ile ilgili destek çağrısında bulunduğunu söyledi.

BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “Bu proje bizi zamanla mesleki eğitimi arzu edildiği gibi birçok paydaşın meselesi haline getirmeye ve büyük bir MESLEK LİSELİ ailesi oluşturmaya yönlendirdi.

Koçluk projesi kapsamında elde ettiğimiz ilerlemeyi ölçümlemek, projeyle ürettiğimiz toplumsal etkiyi görmek ve edindiğimiz derslerle projeyi daha ileriye götürmek üzere izleme değerlendirme çalışmaları yapıyoruz. Yeni bir proje ile kaldığımız yerden başlayarak çalışmalarımızı ileri seviyelere götürme yönünde yeni proje çalışmalarımız olacak.

Projede yer alarak ülkenize hizmet etme adına önemli bir adım attınız. Her birinize tüm hayatınızda başarılar diliyorum. Proje katılımızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

(Rabia Şevval Çakmak)