Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir İktisat Kongresi binasında esnaf ile buluştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir İktisat Kongresi binasında esnaf ile buluştu. Bakan Işıkhan, 'Türkiye kabuk değiştirme ve ekonomik anlamda bir bağımsızlık süreci içerisindedir. Her değişim sancılıdır ve kolay değildir' dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de Kemeraltı Çarşısı’ndaki Hisar Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından bölgedeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen İzmir Esnaf Buluşması’na katılan Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, 'Genç ve kadın istihdamı başta olmak üzere beşeri sermayemizi merkeze alan yatırımlarımızı artıracak hedefler en temel çerçevemizi oluşturuyor. İş gücü piyasalarında güvenceli esneklik ile istihdam artışı sağlamayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

'Her türlü badireye göğüs gerebilecek güce sahibiz'
Türkiye’nin bir kabuk değiştirme ve ekonomik anlamda bir bağımsızlık süreci içerisinde olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, 'Her değişim sancılıdır, kolay değildir. Ancak biz her türlü badireye göğüs gerebilecek güce sahibiz. Ekonomimiz sağlam temeller üzerine kurulu. Bu hamasi bir söylem değil, aksine birçok ulusal ve uluslararası uzmanın son derece bilimsel olan tespitleridir. Bunun en net göstergesi küresel salgına, afet krizine ve beraberinde getirdiği finansal krizlere rağmen büyüme istikrarımızı sürdürmemizdir. Üstelik bunu daha bu yılın başında 11 ilimizi yerle bir eden, hiçbir ülkenin kolay kolay üstesinden gelemeyeceği boyuttaki 6-7 Şubat depremlerine rağmen gerçekleştirebildik' şeklinde konuştu.
Öte yandan programa İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.