Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali Türk-Yunan Dostluk Konseriyle Sona Eriyor.

8 Haziran’da başlayan ve bu yıl Sabancı Vakfı destekçiliğinde yaz aylarına yayılan on iki konserle gerçekleşen Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali, 24 Eylül akşamı saat 20:30’da Cunda Adası Bekir Coşkun Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Barış için elele: Mübadele’nin 100. Yılında Türk-Yunan Dostluk Konseri” başlıklı etkinlikle sona eriyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog (elele) Projesi” kapsamında yapılacak konserin sponsoru Mey|Diageo. 

Türk keman sanatçısı Mustafa Orkun Pala ve viyolonsel sanatçısı Umut Sağlam ile Yunan-Alman piyanist kardeşler Danae ve Kiveli Dörken’in yer alacakları konser, her iki toplumun tarihinde ve kolektif hafızasında önemli bir yer tutan Türkiye-Yunanistan Zorunlu Nüfus Mübadelesi’nin 100. yıldönümünde komşu halklar arasında karşılıklı anlayış ve dostluk ilişkilerini geliştirmeye katkı sunmayı hedefliyor. Etkinlikte, Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan kuartet, dinleyicilere, ağırlıkla yine Türk ve Yunan bestecilerin eserlerinden oluşan bir program sunacak. Konser, halka açık ve ücretsiz olacak. 

Konserin, aynı program ile, 2024 yılında Yunanistan’ın Midilli adasında gerçekleştirilecek Molyvos Festivali’nin de açılış konseri olması planlanıyor. (Necdet Pekmezci)