Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen "Bir Adım Bin Umut" projesi kapsamında gerçekleştirilen okul ziyaretleri Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde devam etti.

Proje kapsamında Balıkesir İl Merkezi ve İlçelerde eğitim ve öğretim gören çocukların, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlanması, sosyal ve kültürel faaliyetler ile eğitimlerinin desteklenmesi, öğrencilere Polislik mesleğinin tanıtılması amaçlanıyor. 
“Bir Adım Bin Umut” projesi kapsamında Balıkesir’in Savaştepe ilçesinin ziyaret eden Polis ekipleri, ilk olarak Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi İlköğretim okulunu ziyaret etti. Burada öğrencilere meslek tanıtımı yapan polisler, proje hakkında öğrencilere ve öğretmenlere de bilgiler verdi. Proje kapsamında öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan kursun açıldığını açıklayan polis ekipleri, talep olması halinde bu kurslara öğrenci kayıtlarının yapılabileceğini açıkladı. Sarıbeyler İlkokulu ziyaretinin ardından Savaştepe merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret eden ekipler, burada da öğrencilerle buluştu. Cumhuriyet İlkokulunda da meslek tanıtımı yapan Polislere, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. (Rabia Şevval Çakmak)