8 Eylül Burhaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı ilçede düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yüzbaşı Yusuf Kaya ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın katıldığı çelenk bırakma töreni Kuva-yi Milliye anıtında gerçekleştirildi.

Etkinliklerin devamı için Cumhuriyet Meydanı’na gelen protokol üyelerine, AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, BUBFA Dekanı Mehmet Oğuzhan İlban ve İlçe Protokol üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Halkın yoğun katılımının olduğu Meydan’daki tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaparak milli değer ve Burhaniyelilerin milli mücadeledeki kahramanlıklarına değindi. “101.Yıl önce Burhaniye’de gösterilen Kuvayı milliye direnişinin ve Kurtuluş savaşındaki kahramanlıklara değinen Başkan Deveciler, İlçemizin kurtuluşundaki kahramanlarından olan Ali Çetinkaya ve Borazan Çavuş’u andığı konuşmasında yüzyıllar boyunca bu topraklarda bağımsız olarak yaşayacağımızı söyleyerek, başta kurtuluş günümüzün önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından tören, Şiir dinletileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burhaniye Belediye Başkanlığı Halk Oyunları, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor gösterisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün müzik gösterisi ile devam etti.

(Rabia Şevval Çakmak)