Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanan “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında Yenilenebilir Enerji Kariyer Fuarı düzenlendi.

Proje kapsamında rüzgar, güneş ve biyogaz güç sistemleri alanına 280 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni ile birlikte düzenlenen Kariyer Fuarı, Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen sertifika törenine ve kariyer fuarına; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, proje ekibi, sektör temsilcileri ve projede eğitim alan kursiyerler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını sırasıyla; Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu gerçekleştirerek, projenin sektör ve kursiyerler için hayırlı olması temennilerinde bulundular.

Açılış konuşmalarının ardından mezun kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Etkinlik, protokol üyeleri ve kursiyerlerin toplu fotoğraf çekiminin ardından kariyer fuarının açılışı ve stantların ziyaret edilmesi ile sona erdi. (Haber Merkezi)