15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Kındılçeşme sahilinde temizlik yaptı.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, Kındılçeşme sahilinde temizlik yaptı. Temizlik etkinliğine, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın ve Belediye birim müdürleri de katıldı.
Kemer’de mavi bayrak sertifikalı otellerin de katıldığı temizlik etkinliği çerçevesinde Kemer’in en önemli sahilleri arasında yer alan Kındılçeşme Sahili’nde temizlik yapıldı.
Etkinliğe katılanlar, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini alarak sahildeki atık ve çöpleri temizledi.
Sahilde toplanan plastik, cam, metal, kağıt, karton, sigara izmariti ve diğer atıklar daha sonra imha edilmek üzere belediye ekipleri tarafından alındı.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, yaptığı açıklamada, çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir hayat oluşturmak için temizlik etkinliği yaptıklarını söyledi.
Temizlik etkinliğine katılan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Yalın, 'Başka bir gezegenimiz ve Kemerimiz yok. En büyük sermayemiz Kemer. Temizlik saygı gerektirir. Herkesin buna dikkat etmesi gerekir. Çevremizi temiz tutmamız gerekiyor ve herkesin buna özen göstermesini rica ediyoruz' dedi.
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta ise her Eylül ayının 15’nde düzenlenen Dünya Temizlik Günü’nde Kındılçeşme Sahili’nde temizlik etkinliği yaptıklarını söyledi.
Gelişigüzel atılan çöpleri 'sihirli değnek' ile toplayamadıklarına dikkat çeken Minta, 'Çöplerin toplanması konusunda belediye ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Yaşadığımız kenti temiz tutmak için herkesin duyarlılığına ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz. Çöplerimizi yerlere değil çöp kutularına atalım' dedi.
Katılımcılara katılım belgesi verilen etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.