Eğitimin toplum gelişmesindeki en büyük etken olduğu bilinciyle yola çıkan Gedik Yatırım, “Bir Kitap Bin Dünya” projesi kapsamında Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda yaptırdığı kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, “2023 yılında hayata geçirdiğimiz “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle şubelerimizin bulunduğu diğer illerdeki kütüphane ihtiyaçlarını belirleyip sadece 2 kütüphane ile sınırlı kalmayarak yılda 4 kütüphane açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği projelerine bir yenisi daha ekledi. Eğitimin toplum gelişmesindeki en büyük etken olduğu bakış açısından yola çıkan Gedik Yatırım, başlattığı “Bir Kitap Bin Dünya” projesi kapsamında Balıkesir Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu iş birliğiyle hayata geçirdiği kütüphanenin açılış töreninde basın ve öğrencilerle bir araya geldi.

2 Ekim Pazartesi günü Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uras, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, Balıkesir Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu Müdürü Lütfi Ertaş, Gedik Yatırım üst yönetimi, okul yönetimi ve öğrencileri katıldı. Törendeki konuşmasında, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarına katkıda bulunacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için büyük bir gayretle hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.

“PROJEMİZLE YILDA 4 KÜTÜPHANE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Okuyan, düşünen, uygulayan ve takip eden bir gençlik yetiştirmek için başlattıkları bu sosyal sorumluluk projesinde yer alan herkese sonsuz teşekkür eden Onur Topaç, “2023 yılında hayata geçirdiğimiz “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle şubelerimizin bulunduğu diğer illerdeki kütüphane ihtiyaçlarını Milli Eğitim İl Müdürlükleri ile görüşerek, Adana ve Balıkesir ile sınırlı kalmayıp yılda kütüphane açmayı hedefliyoruz. Projemizin ilk bacağı olan Adana Buhara Ortaokulu’nda yapımını tamamlayıp kullanıma açtığımız kütüphanemizin açılışını da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik.”

“SEMİNERLERİMİZLE GENÇLERE DESTEK OLUYORUZ”

48 şubede 470’in üzerinde çalışanı ile sektöre öncülük eden bir şirket olarak gerçekleştirdikleri yatırımcı seminerleriyle de finansal okur yazarlığa katkıda bulunduklarını söyleyen Topaç, “Sadece “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle değil, aynı zamanda yatırımcı seminerlerimizle de ülkemizde finansal okur yazarlığın gelişimine destek oluyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında başlattığımız Gedik Yatırım Yatırımcı Seminerlerimizi 2023 yılı ilk ayı da dahil olmak üzere şu ana kadar 22 farklı ilde gerçekleştirerek, Türkiye’de finansal okuryazarlığın ve bilincin artmasına olanak sağladık. “Her evde bir yatırım hesabı şart” misyonumuzla ücretsiz olarak düzenlediğimiz bu seminerlerimize, 2023 ve 2024 yıllarında da devam etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“BİLGİ VE SERMAYE PİYASALARINDA UZMAN KİŞİ YETİŞTİRİYORUZ”

Mevcut durumda 78 binin üzerinde yatırımcının 43 milyar TL’nin üzerinde finansal varlığına ev sahipliği yaptığını da vurgulayan Onur Topaç, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizde sürdürülebilir büyümenin ancak sermaye piyasaları yoluyla gerçekleşeceğine gönülden inanıyor, doğru anlatım şekliyle yatırımcılarımızın yanında yer almayı önemsiyoruz. Gedik Yatırım olarak 32 yıl boyunca Türkiye sermaye piyasalarına katkı sunmak amacıyla yüzlerce sektör çalışanının gelişimine katkıda bulunduk. Sektörde istihdamın artışına sunduğumuz katkı yanında etkili, bilgili ve sermaye piyasalarında uzman insan yetiştiriyoruz. Başarılı sonuçların ancak nitelikli ekiplerle alınacağının bilinciyle insan kaynağımıza yatırım yapmayı birincil hedeflerimizden biri olarak görmeye devam ediyoruz.” (Haber Merkezi)