İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz önderliğinde birçok yatırımı almayı başaran İvrindi’de birbirinden önemli projeler yükselmeye devam ediyor.

Şehrin en önemli sorunlarının başını çeken altyapı yenileme projesi tamamlanırken şehrin al benisini oluşturacak, sosyallik anlamında değer katacak projeler de nihayete ermeye başladı. Misafirlerin gönül rahatlığı ile konaklama ihtiyacının karşılanacağı 62 yatak kapasiteli belediye oteli, öğrencilerin ders çalışma ve aradığı kitapları temin etme imkanına sahip olacağı ivrindi millet kütüphanesi, gençler ile çocukların yüzme eğitimi alabileceği ve spor alışkanlığı kazanabileceği yarı olimpik yüzme havuzu, gençlerin sosyal aktivite ve hoş zaman geçirme anlamında güzel bir mekan olarak da GENÇLİK MERKEZİ kısa sürede hizmete girecek.

MİSAFİRLERİ KONFORLU OTELİMİZDE MİSAFİR EDECEĞİZ

İlçeye kazandırılan otelin çok değerli ve önemli olduğunun altını çizen Başkan Cengiz “ Daha önce burası otopark işlevi gören kaba inşaat niteliğinde bir mekandı. Büyükşehir Belediye’mizin de destekleri ile üzerinde ciddi bir çalışma yürüttük projelendirdik ve bu noktaya taşıdık. İlk başladığımız zamanlarda alt 3 katlı olan binamızın ilk katını işyeri, üst katını konaklama alanı en üstünü de toplantı ve organizasyon salonu olarak düşünmüştük ama şimdi ki projemizde iki katı da misafirlerimizi gönül rahatlığı ile ağırlayabileceğimiz modern iç mimarisi ile dizayn ettiğimiz odalara çevirdik.   Otelimiz hizmete açıldığında 32 oda ve 62 yatak kapasiteli olacak ve yeri geldiğinde 72 kişiye kadar ağırlayabileceğiz. En üst katında ise düğün, nişan tarzı etkinlikler ile birlikte toplantı ve konferans gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapacağız. Şehrimize kazandıracağımız modern tesis ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

“İVRİNDİ BELEDİYESİ MİLLET KÜTÜPHANESİ”

İlçede öğrencilerimiz işin en önemli eksiklerin başını bu projenin çektiğini söyleyebilirim diyen Başkan Cengiz “İlçemizde öğrencilerimizin rahat ve sessiz ortamda ders çalışabileceği, aradığı kitabı bulabileceği ve bununla birlikte araştırması gereken ödevi gönül rahatlığı ile araştırabileceği alan eksikliğimiz hissedilir düzeydeydi. Bu projemizi hayata geçirdik ve önemli eksikliği giderdik. Proje aşamasında iken Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kütüphanemize kitap kazandırılması konusunda protokol imzalamıştık. Kütüphanemizde bulunan kitaplarımızın büyük bir bölümünün desteğini Bakanlığımız’dan aldık. Atıl durumda olan alanı projelendirip güzel bir mekana dönüştürerek ilçemize Millet Kütüphanesi kazandırıp öğrencilerimizin ders çalışma, kitap temini ve araştırma konusunda yardımcı olmasına vesile olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Kütüphanemiz hizmet vermeye 3 ay önce başladı. İnşallah en kısa sürede de resmî açılışını güzel bir tören ile gerçekleştireceğiz.”

GENÇLERİMİZ YÜZMEYİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA ÖĞRENECEK

 

Hayal ettiğimiz şok şeyi ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Cengiz 2019-2024 yılı işin adeta “İvrindi Proje Dönemi’ni yaşıyor” dedi. İlçede yaşayan gençler için bir çok projenin mimarı olmaktan dolayı gurur duyuyorum diyen Cengiz “Halı sahalardan, genç odalarına, çocuk parklarından bir çok projeye gençlerimiz için çalıştık. Onlardan en önemlisi de Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto destekleri ile ilçemizde kısa süre sonra hayata geçireceğimiz projemiz ile gençlerimize hizmet verecek. Seçim sürecinde gençlerimiz için sözünü verdiğimiz projemiz şimdiden güzel ilçemiz İvrindi’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İVRİNDİ’NİN GELECEK NESİLLERİ ENERJİLERİNİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ATACAK

İvrindi’de gençler için bir proje daha hayat buluyor. Yatırımları her alanda sürdürüyoruz diyen Başkan Cengiz “ Projelerimizi gençlerimiz ile buluşturmak için yoğun çaba ve gayret harcıyoruz. İlçemizde eski PTT binası diye tabir edilen alana gençlerimizin vakit geçirebileceği, birçok etkinlik alanı ile birlikte kafeteryayı da barındıran bir Gençlik Merkezi kazandıracağız. An itibari ile zemin betonunu attık ve çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor. Nasipse 2024 yılı ortalarına doğru hizmete açmayı hedefliyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sosyal anlamda gelişmesini sağlamak için bu tesis önemli bir merkez haline gelecek. Gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere ilçemize hayırlı uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)