Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile odaklı sosyal hizmet modelini güçlendirmek adına 81 ilde Aile Çalıştay’ı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile odaklı sosyal hizmet modelini güçlendirmek adına 81 ilde Aile Çalıştay’ı düzenlendi. Burdur’da düzenlenen çalıştayda ise farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan personeller ile aile üzerine değerlendirmeler yapıldı

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Aile Çalıştay’ında farklı konu başlıkları altında ailenin güçlendirilmesine yönelik konuşmalar ve sunumlar gerçekleşti.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç ev sahipliği yaptığı çalıştayda sosyal sorunların tespiti, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla aile, eşitlik ve adalet, sosyal kalkınma ve refah, hayat boyu gelişim ve öğrenme, çevre ve iklim, teknoloji ve dijitalleşme ve aile odaklı sosyal hizmetler gibi konu başlıkları ele alındı.
Aile Çalıştay’ına ev sahipliği yapan Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç; 'Bu çalıştay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendinin talimatlarıyla 81 ilde gerçekleştirilmektedir. Burdur’da da katılımcıların katkılarıyla ile bakanlığımız misyonu doğrultusunda güçlü bir aile temelinde mutlu bir toplum inşasında yalnız bir belge olarak kalmayacak bir eylem planının da temelini oluşturacaktır. Bu yüzden burada sunacağınız her katkı bizim için çok önemlidir.' dedi.
Ayrıca konuşmasında aile eğitiminin öneminden de bahseden Müdür Kılınç; 'Günümüzde erken çocukluk döneminde verilen eğitimin, sağlık ve refahın belirleyicisi olduğu, yeteneklerin gelişmesine olanak verdiği, toplumda eğitim düzeyi, istihdam oranları ve toplumsal üretkenliğin artması şeklinde uzun vadede olumlu sonuçların olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Erken çocukluk eğitimindeki en önemli unsur ise ailedir. Ailenin öğrenerek, birlikte gelişerek ve dönüşerek yol alması gerekir. Aile eğitimlerle desteklenmeli ve gelişip duraksamadan devam etmelidir. Türkiye genelinde ve Burdur’da ilkini gerçekleştireceğimiz Aile Çalıştayı’mız Türkiye yüzyılına güçlü bir aile temelinde, mutlu bir toplum inşasında olumlu katkılar sunmasını temenni ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.
Çalıştay’a Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, Burdur Aile Mahkemesi Hâkimliği, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Baro Başkanlığı, Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Burdur Emniyet Müdürlüğü, Burdur İl Müftülüğü, Burdur Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Burdur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katılım gösterdi.
Çalıştayın sonunda katılımcılara sertifika verildi.