Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ilk kez düzenlediği Fahri Doktora Töreni, heyecanlı anlara sahne oldu.

Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Spor Bilimleri alanında “Fahri Doktora” unvanı tevcih edildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürü Adem Özalp, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreter Cihangir Boz, ilçe protokolü, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşması, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından gerçekleştirildi. Rektör Özdemir, Üniversite tarafından gerçekleştirilen ilk fahri doktora töreni olması nedeniyle duymuş olduğu heyecanı dile getirerek programın aynı zamanda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının açılış programı mahiyeti taşıdığını da belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptığı süreç içerisinde Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yapmış olduğu önemli etkinlikleri anlatan Özdemir, ülke sporuna, gençlerimize ve Onyedi Eylül Üniversitesine yapmış olduğu kıymetli destekleri anlatarak kendisine teşekkürlerini iletti.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmasının ardından biyografisi okunan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye arz edildi. Kasapoğlu, Spor Bilimleri alanında Onyedi Eylül Üniversitesinden fahri doktora unvanı almış olmaktan ve bu vesileyle düzenlenen Fahri Doktora Töreni’ne katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı görevi sürecinde ülke olarak elde edilen başarıları anlatan Kasapoğlu, bu başarıların bir sonuç değil, başlangıç olduğunu söyleyerek çok daha büyük başarılara imza atılacağını ve Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi’nde yetişen sporcuların da nice başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na önce hediye takdiminde bulunuldu, ardından binişleri ve fahri doktora beratı takdim edildi. Fahri Doktora Töreni günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

(Rabia Şevval Çakmak)