Burhaniye Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne dikkat çekmek için Alida Nedim Erarslan Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde anaokulu, ilkokul ve lise öğrencilerini ağırladı.

Nur Çakıroğlu Albak, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Burhaniye Arman Kids kreşleri, Burhaniye Uğur Koleji, Edremit Tekden Koleji, Edremit Sınav Koleji ve Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Burhaniye Belediyesi’nin sokak hayvanları bakımevini ziyaret etti. Gezide öğrencilere, Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan eşlik ederken, öğrencilere barınak düzeni ve hayvanlar hakkında bilgi verdi. Merak ettikleri konularda sorular soran öğrenciler daha sonrasında ise yavru köpekleri sevip, beslerken yapılan barınak gezisinin sonuna doğru ise can dostlarımıza hediye olarak getirdikleri mamaları teslim ettiler.

Minik öğrencilerin ziyaretini değerlendiren Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, ziyaret nedeniyle mutlu olduklarını belirtirken, “Öğrencilerin gelmesi bizleri ve can dostlarımızı çok mutlu etti. Çocuklarımız ilk olarak yavru köpekleri görmek istediler. Çünkü yetişkin köpeklerin kendilerine zarar verebileceği düşüncesini taşıyorlardı. Ziyaretin devamında yetişkin köpeklerin yanına giderek köpekleri sevdiler ve yetişkin köpeklerin de toplumda oluşan algının aksine zarar vermediklerini anladılar. Dolayısıyla ilk geldiklerindeki endişeleri yok olurken aynı zaman da yetişkin köpeklere karşı oluşan algıları da yok oldu. Bizlerin bu algıyı düzeltip, hayvan sevgisini aşılamamız için bu tür ziyaretler bizler için çok önemli. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda öğrencilerimizin doğal yaşam alanlarında sevimli dostlarını görmesi, onlara dokunmasını sağlıyor, en önemlisi de can dostlarını satın almayıp sahiplenilmesini anlatıyoruz. Öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimize barınağımızı ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Güzel Burhaniye’mize değer katan hizmetlerle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz. Bizler her daim hizmete hazırız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)