Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı verileri sonrasında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir’in “Balı Çok” olduğu tescillendi açıklamasını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı, ülkemizin dünyada bal üretiminde ikinci sırada olduğu ve “Türkiye Arıcılık Haritası” verilerine göre de ülke genelinde Balıkesir’in kovan sayısında 10’uncu sırada, bal üretiminde 9’uncu sırada ve kovan başına bal veriminde ise 8’inci sırada olduğu şeklindeki açıklamalarıyla Balıkesir’in “Balı Çok” olduğu tescillendi.

ÜRETİCİYE DESTEK ARTACAK

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; “Balıkesir’in, bal üretiminde daha üst sıralara taşınmasına katkı vermek için Bölge Müdürümüz Kemal Kayıran, Balıkesir’imizdeki 18 olan bal ormanı sayısının artırılması, mevcut bal ormanlarının kapasitesinin yükseltilmesi ve orman köylümüze ORKÖY desteği kapsamında kovan verilmesi gibi arıcılığı destekleyici her türlü ormancılık faaliyetlerini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)