Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, “3 yıllık Orta Vadeli Program’ın piyasa beklentilerinin yönetilmesi ve belirsizliğin azaltılması için önemli bir adım olduğunu” söyledi.

6 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2024-2026 dönemini kapsayan OVP'yi açıkladı.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, 3 yıllık Orta Vadeli Program’ın piyasa beklentilerinin yönetilmesi ve belirsizliğin azaltılması için önemli bir adım olduğunu söyledi.

2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da (OVP), deprem afetinin yaralarının sarılması ve afet risklerinin azaltılmasını sağlama, makroekonomik ve finansal istikrarı sağlama, enflasyonla mücadele odağında kalıcı fiyat istikrarını hedefleme, yatırım, istihdam, üretim, ihracatı ön plana koyma politikaları ile Türkiye’nin 3 yıllık temel makroekonomik hedefleri belirlendi. Bu hedefler doğrultusunda iş dünyasının beklentilerinin pozitif bir rotaya gireceğini ifade eden Kula, 2024-2026 dönemini kapsayan program ile “piyasanın duymak ve görmek istediği bir yol haritası” çizildiğini ifade etti.(Necdet Pekmezci)

Yerli üretimin desteklenmesi, üretimin teknolojik dönüşümüne yönelik atılacak adımlar, yeşil ve dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve şu günlerde iş dünyasının en büyük sıkıntısı olan enflasyon sorununu tek haneli rakamlara düşürmeyi hedefleyen başlıklarını da iş dünyası için önemli bulduklarını belirten Kula,”OVP kararlılıkla uygulandığı takdirde geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayacak bir program olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kula, “İş dünyası geleceğe dair yol haritası bekliyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program(OVP) Ülkemiz için önemli bir kazanım olmuştur. Bizler de iş dünyası olarak Ülkemizin hedefleri doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi. (Haber Merkezi)